Samsung-Philips: új alkalmazásprogramozási felület

forrás Prim Online, 2004. február 19. 17:50
A Samsung és a Royal Philips Electronics képviselői bejelentették az új univerzális otthoni alkalmazásprogramozási felület (Universal Home Application Programming Interface - UH-API) kezdeményezést.
Ezzel létrejön egy új alkalmazásprogramozási felület szabvány, mely a független szoftverszállítók (independent software vendor - ISV), a rendszerintegrátorok és az eszközszállítók számára middleware és alkalmazásszoftverek készítését teszi lehetővé a félvezető alapú rendszereken.

A Philips és a Samsung félvezető-technológiai részlegei együtt alapítják meg, tartják karban és népszerűsítik az UH-API kezdeményezést. A Philips és a Samsung azt is tervezi, hogy más cégeket is bevon az UH-API specifikáció fejlesztésébe és bevezetésébe a fogyasztói elektronikai iparág újonnan megjelenő termékeiben.

Mindkét vállalat az UH-API technológiához alkalmazható félvezető lapkakészletek és megoldások fejlesztésére csoportosítja át belső erőforrásait. A Philips Nexperia otthoni félvezető rendszermegoldások az UH-API fogadására alkalmasan készülnek, a Samsung pedig elsőként az új HD TV lapkakészletekben mutatja be az új szabványt, majd későbbi kiterjeszti azt más alkalmazásokra is. Az UH-API szabvány első alkalmazásai 2004. első negyedévében várhatók.

Az ipari együttműködés, mely ehhez a stabil, hardverfüggetlen API szabványhoz kapcsolódik, a fogyasztói elektronikai termékek, rendszerek és szoftverek jobb együttműködéséhez vezet. A kezdeményezés az otthoni használatra szánt új szolgáltatások és termékek piacra kerülésének felgyorsulását is eredményezheti.

A fogyasztói elektronikai termékek folyamatosan növekvő mennyiségű szoftvertartalmat igényelnek a fejlett funkciók és szolgáltatások támogatásához. Azonnali igény mutatkozik egy stabil, hardverfüggetlen API kialakítására a független szoftverforgalmazók middleware és alkalmazásszoftverei, valamint a lapkagyártók félvezetőrendszer megoldásai közötti híd kialakítására. Az UH-API célja, hogy hidat építsen a független szoftverszállítók és a félvezetőgyártó vállalatok között. A folyamat eredményeképpen a független szoftverszállítók minden energiájukat új funkciók és szolgáltatások fejlesztésére fordíthatják ahelyett, hogy az egyes fogyasztói félvezetőtermékek egyedi hardverigényeihez igazított programozás összetett feladatával kellene foglalkozniuk. Ennek eredménye az erős versenyhelyzetben lévő fogyasztói elektronikai vállalatok hardver, szoftver és támogatási igényének gyorsabb kielégítése.

Az UH-API a fogyasztói piacot megcélzó félvezetőplatformok audio- és videoeszközökhöz kapcsolódó egységeinek konfigurálását és vezérlését végző szoftverfelületekből áll, és kiegészíti az iparágban elterjedt vezető operációs rendszereket. Az UH-API kialakítása a megcélzott eszközök széles skáláját kiszolgáló félvezetőplatformokhoz készült, így az analóg és digitális televíziókhoz, a set-top-box készülékekhez, DVD lejátszókhoz és felvevőkhöz, személyi videofelvevőkhöz, otthoni szerverekhez és egyéb fogyasztói audio- és videoeszközökhöz.
Kulcsszavak: Samsung Philips szabvány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50