Forradalmian új MiniPC

forrás Prim Online, 2004. február 22. 12:01
A Vulcan bemutatta FlipStart elnevezésű "MiniPC"-jének prototípusát, amely 1GHz-es processzorral, 30 GB-os merevlemezes meghajtóval, 256 MB belső RAM memóriával és teljes Windows XP operációs rendszerrel rendelkezik. A Flipstart az első valódi mobil PC, mivel komplett számítógépes szoftvert alkalmaz, ugyanakkor a laptopokkal ellentétben nemcsak asztalon vagy ölben, hanem kézben tartva is használható.

A Paul G. Allen által alapított Vulcan új készüléke, amelyet a DEMO 2004 informatikai termék-innovációs konferencián mutattak be a szakmának, hatékonyan ötvözi a Windows XP szoftver teljesítményét a mobil PDA zsebszámítógépek által kínált lehetőségekkel. Az integrált 802.11b/g vezeték nélküli hálózati kapcsolat mind otthon vagy az irodában, mind az úgynevezett Wi-fi "forró pontokon" folyamatos internet-hozzáférést biztosít a felhasználónak, míg másutt Bluetooth, vagy mobiltelefon-hálózat révén csatlakozhatunk a világhálóra. A szerkezet másik újítása a kívül elhelyezett kisméretű kiegészítő LCD-kijelző, amelynek segítségével megtekinthetjük e-mailjeinket, böngészhetünk a neten, mp3-at játszhatunk le, vagy a tartozék mobiltelefon-modul révén akár telefonálhatunk is a MiniPC kinyitása és a teljes alkalmazás elindítása nélkül.






A fentiek mellett a FlipStart 5,6’’-es HDTV-minőségű, 1024x600 képpontos megjelenítővel, USB 2.0 porttal, 8 MB-os 3D videókártyával, teljes-funkciós QWERTY hüvelykujj-billentyűzettel és egész napos használatot megengedő akkumulátorral van ellátva. Kicsi, 5,8" x 4" x 1"-es (14,7 x 10,2 x 2,5 cm) mérete lehetővé teszi, hogy bárhová magunkkal vigyük zsebünkben vagy a táskánkban, igazolva szakértők azon véleményét, hogy az új MiniPC megszünteti majd a felhasználók asztali számítógépekhez kötöttségét. A DEMO konferencia szervezői szerint a FlipStart-tal a Vulcan igazán magasra helyezte a lécet a konkurencia számára.

Milkovits Gábor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50