Epson: új projektor a dreamio házimozi-termékcsaládhoz

forrás Prim Online, 2004. február 24. 14:09
Az EMP-TW500 az EPSON dreamio házimozi-projektor termékcsalád csúcsmodellje. Ezt a projektort a többi modelltől elsősorban szinte korlátlanul fejleszthető irányítást kínáló hálózati kompatibilitása különbözteti meg. Az EMP-TW500 legfontosabb tulajdonsága a különböző fényviszonyokhoz történő fényerő-beállítás további lehetősége.
A helyiség fényviszonyainak megfelelő fényerő-beállítás számottevően javult. A cinema filter, az izzó és a beépített lencserekesz teljesítménye kombinációjának köszönhetően a felhasználók akár 50%-kal is módosíthatják a fényerő intenzitását. Ez a tulajdonság jobb fekete színmegjelenítést és jobb kontrasztot eredményez.

A hatféle szín-üzemmód tökéletesített színminőséget biztosít. Legyen szó világos nappaliról vagy sötét hálószobáról, a projektor beépített szín-üzemmódjai bármilyen vetítési körülmények között tökéletes megjelenítést biztosítanak. A "cinema filter" (moziszűrő) például automatikusan bekapcsol a három különböző nappali szoba üzemmód kiválasztásakor.

Az Epson saját színskálák megtervezésének lehetőségét kínálja felhasználói számára. Ehhez az előre beállított OSD menü helyett a személyre szabható Cinema Color Editor szoftvert kell alkalmazni.

Az LCD projektor integrált kontrasztjavítót tartalmaz annak érdekében, hogy a fehér még fehérebbnek, a fekete még feketébbnek látsszon. A kép kisebb részletei is jól láthatók, mert a gamma-ív a kép fényerejének megfelelően szabályozható.

Az EMP-TW500 lencsebeállítási funkciója segítségével a képet függőlegesen és vízszintesen is kivetítheti. A lencsebeállítási funkció lehetővé teszi a kép beállítását attól függően, hogy a projektor alacsony, magas vagy oldalsó helyzetben van. A másfélszeres sebességű motoros zoom és fókusz kombinációja biztosítja az optimális, 2 méter széles képméret megfelelő beállítását 2,4-3,6 méteres távolságból.

A gyors mozgássorok gyakran okoznak nemkívánatos hatásokat, például lépcsőzetes íveket nagy kivetítési felületeken. Az újonnan beépített Faroudja DCDi chipkészlet segítségével az EMP-TW500 kiküszöbölte ezt a képminőséget zavaró hatást. A projektort a fentieken kívül 3D digitális zajcsökkentővel is ellátták az egymást követő képek szinkronizálása érdekében.

Az EMP-TW200 színminőséggel kapcsolatos technikai újításokat is tartalmaz. A ColorReality II új generációja a Dream4 LCD technológiának köszönhetően fejlett színhatásokat és 1280x720 pixel képfelbontást kínál. A Dream4 LCD 10 bites színkezelése sima színátmeneteket, az EMP TW100 továbbfejlesztett színkorrekciós technológiája pedig egységes színeket biztosít.

A házimozi-projektor legújabb tulajdonsága a WLAN csatlakoztathatóság és az EMP-TW500 állapotának ellenőrzése. Különböző szoftveralkalmazások, például EMP Network Manager és EMP Monitor használatával az alapfunkciók egész sora ellenőrizhető. Ennek az egyedülálló rendszernek köszönhetően a rendszergazda kivizsgálhatja és ellenőrizheti a vetítési állapotot (például hűtőventilátor- és izzóhibákat, izzóélettartam-figyelmeztetéseket) és IP címeket hatalmazhat fel.

Az Epson EMP-TW500 2004. márciustól kapható 1 140 000 forintos áron.
Kulcsszavak: Epson projektor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09