Többnyelvű internetes hírportált indított a DKMT Eurorégió

MTI Sajtóadatbank, 2004. március 2. 12:56
TriplexRegioNet elnevezéssel négynyelvű internetes hírportált indított a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió (DKMT) azzal a céllal, hogy on-line eszközökkel tájékoztassa a térségében élőket környezetük történéseiről, eseményeiről; az új szolgáltatást hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek Szegeden.

A portálon az 1997-ben alakult, Magyarország, Románia, valamint Szerbia és Montenegró egymással határos térségében mintegy 70 ezer négyzetkilométeres területet magába foglaló eurorégió nyelvein, magyarul, románul és szerbül, továbbá angolul olvashatók, illetve hallgathatók meg a hírek és információk - mondta Kimpián Péter újságíró, a Regionális Média Alapítvány szaktanácsadója.

Ismertetése szerint a hírportál információs bázisát saját hírügynöksége, nemzetközi újságíró-hálózata, regionális és európai uniós szakmai partnerkapcsolati rendszere képezi.

A www.triplexregio.net címen elérhető portálon egyebek mellett a regionális és az európai együttműködésről, a régió érdekességeiről, üzleti lehetőségeiről tájékozódhat a térség csaknem 6 millió lakosa, továbbá betűrendes adatbázis, régiómarketing és többnyelvű webrádió áll a rendelkezésükre.

A TriplexRegioNet kifejlesztője és működtetője a Regionális Média Alapítvány, internetes partnere az OnlineWeb. A folyamatosan fejlődő portál létrehozását segítették önkormányzatok, támogatta az Esélyt a Stabilitásra Közalapítvány - közölte Kimpián Péter.

A hírportál bemutatóján részt vett Calin Fabian, Románia magyarországi nagykövete, aki hangsúlyozta a párbeszéd, a kommunikáció fontosságát az euroregionális együttműködésben. Az ilyen együttműködés akkor válik eredményessé, ha a partnerek jól ismerik egymást, meg tudják beszélni közös gondjaikat. Erre is felhasználható az új szolgáltatás - mondta. Hozzáfűzte, hogy az újonnan elindított internetes tájékoztatás sokoldalú üléseket is helyettesíthet, hiszen alkalmas arra, hogy a felek kommunikáljanak egymással.

Kulcsszavak: EU média újság

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09