Ingyenesen hozzáférhető a Graphisoft GDL szoftvere

forrás Prim Online, 2004. március 2. 18:06
A Graphisoft, a Virtuális Épület koncepció fejlesztője GDL megjelenítő szoftvertermékeit ingyenesen elérhetővé tette a honlapján keresztül. A Graphisoft célja, hogy az építészek és tervezők a GDL termékkatalógusok szélesebb kínálatával dolgozhassanak terveikben.
Az intelligens GDL objektumok használata nagymértékben felgyorsítja a tervezési munkát. Az intelligens objektumokkal kitűnően leírhatók az előregyártott termékek, pl. az ajtók, ablakok, acél- és betontermékek, bútorok. Termékcsoportok százainak komplett családjai leírhatók három-négy GDL objektum által, amely csupán néhány száz kilobájtnyi tároló helyet igényel. Miután a felhasználó beállította a paraméter-értékeket, az objektumok tökéletesen megjeleníthetők 2D-ben és/vagy 3D-ben, az általuk reprezentált valós termékek tulajdonságainak megfelelően. A tervekben elhelyezett termékekről anyag-, konszignációs lista is készülhet. Az intelligens GDL objektumokról a <http://www.graphisoft.hu/termekinfo/gdl_technologia/> oldalon találhat részletes információt.

Az ingyenesen elérhető GDL megjelenítő eszközök a kövekezők: GDL Web Control, GDL Adapter és GDL Explorer. A GDL Web Control a GDL könyvtárelemek internetes környezetben történő kezelésére, bemutatására, valamint letöltésére szolgál. Az AutoCAD® felhasználók is hasznosíthatják a GDL objektumok előnyeit; a GDL Adapter lehetővé teszi számukra a GDL könyvtári elemek alkalmazását projektjeikben. A GDL Explorer használatával a felhasználók megnézhetik a GDL objektumokat és elmenthetik azokat különböző CAD-formátumokban, anélkül, hogy szükségük lenne ehhez külön CAD-szoftverre.

Ma már GDL objektumok ezrei helyezhetők el számítógépes tervrajzokban. Olyan neves cégek, mint a Casawell, Corus, Kömmerling, Martela, Rigips, Sofa, Technal, TONDACH, Trus Joist, VELUX, Wiesner Hager és a Wilkhahn is sikeresen alkalmazták a GDL objektumokat termékcsaládjaik leképezésére.

Kulcsszavak: Graphisoft CAD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05