Többfunkciós szórakoztató PC az Inteltől

Milkovits Gábor, 2004. március 3. 21:47
Az Intel olyan újfajta szórakoztató számítógépet tervez piacra dobni, amely közvetlenül a televíziókészülékre csatlakoztatva képes tv-adások, zene vagy mozgókép lejátszására és rögzítésére, illetve az internetről multimédia letöltésére is, ugyanakkor nem csúfítja el a nappali szobát, mivel külsejében inkább DVD-lejátszóra, mintsem asztali PC-re emlékeztet.
A többféle szórakoztatóelektronikai készüléket egyszerre helyettesítő, a Microsoft Windows speciális változatát alkalmazó számítógépek várhatóan még az év második felében a polcokon lehetnek, kb. 800 dolláros induló áron. A fent említett funkciókon kívül az új PC mozgóképet tud továbbítani egy másik számítógépre, vagy akár vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mobilkészülékekre is. Az asztali számítógépek iránti kereslet lassuló növekedésére reagálva a nagy gyártók most az otthoni szórakoztató elektronikai alkalmazások felé fordítják figyelmüket. Korábban más cégek, így a Gateway és a Compaq is megjelentek már hasonló készülékekkel, azonban egyik sem aratott különösebb sikert a fogyasztók körében. Az Intel szórakoztató számítógépe annyiban jelent újdonságot ezekhez képest, hogy miközben számos új tulajdonsággal, például surround hangzással és beépített hálózati funkcióval rendelkezik, ára jelentősen kedvezőbb azokénál. A vállalat által a jövő évben bemutatni tervezett, Sandow kódnevű továbbfejlesztett változat kisebb lesz, valamint nagy felbontású tv-tunerrel és olyan szoftverrel lesz felszerelve, amely képessé teszi média letöltésére egyszerre több otthoni PC-ről is.

Más gyártók, mint például a Gateway és a Dell szintén dolgoznak olyan PC-k kifejlesztésén, amelyek egyszerre elláthatják a különálló szórakoztatóelektronikai készülékek összes funkcióját. Előbbi úgy nyilatkozott, hogy a finomított Windows Media Center szoftvert használó új számítógépei már elég nagy teljesítményűek, egyszerűen kezelhetők és halk üzeműek ahhoz, hogy az otthoni szórakoztatóelektronikai rendszerek központi elemeként funkcionáljanak. A cég alelnöke szerint, ha egyszer az emberek megismerik az új készülékek működését, maguk is meglepődnek használatuk könnyűségén és praktikusságán.
Kulcsszavak: Intel PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50