A dokumentumkezelő rendszerek új generációja a Ricoh-nál

Ricoh Aficio 2035e és Aficio 2045e

forrás Prim Online, 2004. március 8. 12:58
A Ricoh bemutatta az Aficio digitális modellcsalád legújabb tagjait, az Aficio 2035e és az Aficio 2045e multifunkciós készülékeket.
A felhasználók minden igényét költségtakarékosan teljesítik ezek a készülékek, legyen az nyomtatás, másolás, szkennelés, faxolás vagy különleges utómunkálatok. Az Aficio 2035e és az Aficio 2045e a legújabb kommunikációs technológiákat alkalmazza: szkennelés e-mailbe (LDAP-on keresztül), szkennelés mappába, Internet fax, papírmentes faxolás és fax automatikus továbbítása e-mail címre. A web alapú szoftverek, a dokumentumkezelő eszközök, a biztonságos és széles körű csatlakoztathatóság, valamint a bővíthetőség az irodai dokumentumkezelés új dimenzióit nyitják meg.

Az Aficio™2035e és az Aficio™2045e tervezésénél a 35/45 lap/perc kimeneti sebesség és a kiváló nyomatminőség mellett a dokumentumok egyszerű digitalizálása is fontos szerepet játszott. A készülékekben alkalmazott digitális technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentumok az integrált dokumentumszerveren egyszerűen eltárolhatók vagy a hálózat bármelyik számítógépére küldhetők - akár mappában is - többféle formátumban (PDF, TIFF, JPEG).

A ‘szkennelés e-mailbe’ (‘scan to e-mail’) funkció nem igényel külön szervert vagy speciális szoftvert: a felhasználó a küldendő dokumentumot szkennelés után e-mailben, közvetlenül a készülék kezelőpaneléről továbbíthatja a címzetteknek. Ez a küldési mód kiváló alternatívát nyújt a (különösen külföldre történő) faxolással szemben: gyors, egyszerű és költségkímélő. Az LDAP technológiának köszönhetően az Aficio™2035e és az Aficio™2045e a vállalati e-mail címlistának megfelelően automatikusan frissíti az eszközök címtárát, így a rendszergazdáknak nem kell minden egyes hálózati számítógépet konfigurálni. A felhasználók biztonságos kommunikációját garantálja a mappavédelem funkció, amely megakadályozza az illetéktelenek hozzáférését, így csak a jogosultsággal rendelkező személyek küldhetnek dokumentumokat a mappába.

A szkennelés mappába (‘scan to folder) funkció segítségével a nagyméretű dokumentumok közvetlenül egy meghatározott hálózati mappába vagy FTP szerverre menthetők. Ezzel a felhasználók időt takaríthatnak meg, csökken az e-mail forgalom és a fájlok biztonságosan továbbíthatók, illetve megoszthatók. Az érintőképernyő ikon alapú menüjével a dokumentum beolvasásának lépései egyszerűen követhetők.

A papírmentes fax funkcióval a bejövő faxok a készülék memóriájában tárolódnak el anélkül, hogy ez külön szervert igényelne. A web alapú, csomagolt szoftverrel a faxok könnyedén megtekinthetők, kinyomtathatók vagy továbbküldhetők e-mailben (LDAP-n keresztül), törölhetők vagy letölthetők bármelyik számítógépre. Ez lehetővé teszi a dokumentumok egyszerű szétosztását, s még az irodán kívül tartózkodó, hálózatra kötött laptopot használó kollégák gépén is elérhetővé válnak a faxok. Mindezzel a felhasználók csökkenthetik a papírköltséget, időt takaríthatnak meg és a dokumentum-megosztás is egyszerűbbé válik. A LAN-fax funkciónak köszönhetően a felhasználók közvetlenül a számítógépről küldhetik el faxüzeneteiket.

“Az Aficio™2035e és az Aficio™2045e bevezetésével a Ricoh a kommunikációs és dokumentumkezelési lehetőségek lehető legteljesebb skáláját nyújtja“ - állítja Tessa den Hartog, a Ricoh Europe B.V. temékmenedzsere.“A legújabb hálózati szkennelési technológiát alkalmazó Ricoh készülékekkel kielégíthetők a vállalatok növekvő kommunikációs igényei. Biztos vagyok abban, hogy piacvezető pozíciónk a két készülékkel ebben a szegmensben tovább erősödik" - teszi hozzá.

Az Aficio™2035e és az Aficio™2045e bármilyen hálózati környezetbe integrálható, opcionális USB2.0, vezeték nélküli LAN és Bluetooth kapcsolattal rendelkezik. Mindkét modellhez csomagolt szoftverek és web alapú eszközök tartoznak, amelyek a felhasználók és a rendszergazdák munkáját egyaránt megkönnyítik. A DeskTopBinder™ V2 Lite a fájlkezelést egyszerűsíti és lehetővé teszi különböző fájlformátumok egy fájlba történő egyesítését. A Web SmartDeviceMonitor™-ral a hálózati perifériák állapota egyszerűen, párhuzamosan ellenőrizhető: a rendszergazdák felhasználói jogosultágokat állíthatnak be, statisztikákat készíthetnek vagy a SmartDeviceMonitor™ for Admin-nal jogosultságokat tilthatnak le.

A Web Image Monitoron keresztül közvetlenül saját számítógépükről ellenőrizhetik a felhasználók a papír és a festék mennyiségét vagy a készülékre küldött munka állapotát. Megtekinthetik, újrarendezhetik, kinyomtathatják vagy letölthetik a készülék dokumentumszerverén tárolt dokumentumokat pl. a gyarkran használt sablonokat vagy formanyomtatványokat. Ezzel csökken a papírfelhasználás, a saját gépen tárolt fájlok mennyisége és a hálózati forgalom. A Web Image Monitor átlagos webböngészőn keresztül elérhető, a beépített szoftvert nem kell a rendszergazdáknak a hálózat számítógépeire külön-külön telepíteni, ugyanakkor a hálózati beállításokat is könnyen ellenőrizhetik vagy módosíthatják.

Mindkét készülék rendelkezik a Ricoh legfeljettebb nyomtatási technológiáival, a Bizalmas nyomtatás™ és a Próbanyomtatás™ funkcióval, valamint az RPCS™ lapleíró nyelvvel. Az Aficio™2035e és az Aficio™2045e széles körű utómunkálati lehetőségeket - kétoldalas nyomtatás/másolás, füzetkészítés, 2500 és 1000 lapos finiser, tűzés, lyukasztás - biztosítanak, amelyekkel professzionális üzleti dokumentumok készíthetők.

A készülékek a Ricoh hálózatban is használható multifunkciós termékcsaládjának új tagjai, amelyek másoló-, nyomtató-, szkenner- és faxfunkcióval rendelkeznek, továbbá a dokumentumkezelés és az utómunkálatok széles palettáját nyújtják. A Ricoh egyike a legszélesebb nyomtató-, másoló-, szkenner-, fax-  és multifunkciós termékportfólióval, valamint szoftvermegoldásokkal rendelkező irodatechnikaieszköz-gyártóknak.

A Ricoh-ról

A digitális irodai berendezések úttörőjeként a Ricoh digitális, hálózati termékek széles skáláját kínálja, beleértve a másolókat, nyomtatókat, szkennereket, faxgépeket valamint a CD/DVD írókat. A Ricoh jelen van a hagyományos és a digitális fényképezőgépek piacán is.
A Ricoh 395 leányvállalata 74 munkatársat alkalmaz világszerte, forgalma a 2003. március 31-én záródó pénzügyi évben 14,7 millió dollár volt. A Ricoh csoport jelenleg első a digitális irodai fénymásolók európai és japán piacán, és a második helyet foglalja el Amerikában.
Az amstelveeni székhelyű Ricoh Europe B.V a Ricoh Company Ltd. európai képviselete, amely a Ricoh termékek európai, közép-keleti és afrikai marketingjéért, értékesítéséért és szervizeléséért felelős.

A Ricoh Hungary Kft.-ről

A Ricoh Csoport 1995-ben alapított magyarországi leányvállalata, a Ricoh Hungary Kft. a hazai piac meghatározó szereplője. Piaci részesedése az irodai másológépek terén 15%. A 2003-as évben 3,2 milliárd forintos forgalmát 82 alkalmazottal és országos márkakereskedői hálózattal érte el. A Ricoh Hungary a termékek forgalmazása mellett szerviz és pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek, amelyek minőségét ISO 9001:2000, környezetirányítási rendszerét ISO14001 tanúsítvány  garantálja.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50