Adobe Designer nyivános bétateszt

forrás Prim Online, 2004. március 11. 13:07
Az Adobe Systems bejelentette az egyszerűen kezelhető új grafikus XML űrlaptervező eszköz, az Adobe Designer nyilvános béta verzióját, amellyel intelligens nyomtatványokat lehet Adobe PDF-ben vagy HTML-ben megtervezni és terjeszteni. A program segítségével a cégek olyan megoldásokat hozhatnak létre, amelyek automatizálják az űrlap alapú munkafolyamatokat és gyorsabbá teszik a működést meghatározó információk elérését.

Az Adobe Designer az intelligens nagyvállalati dokumentum előállítást, csoportmunkát, feldolgozást és levédést célzó Adobe Intelligens Dokumentum Platform része. A program biztosítja a precíz űrlaptervezéshez szükséges összes adottságot, így például információ importálási lehetőséget létező formátumokból. A fejlesztők az űrlap adatit XML-en, OLEDB-n és web szolgáltatásokon keresztül egyszerűen integrálhatják a nagyvállalati rendszerekbe. Emellett az Adobe Designer lehetővé teszi a digitális aláírási technológiákhat felhasználó űrlapok tervezését.

A program a munkaállomásokra szánt tervezőeszköz, amellyel XML űrlap sablonokat lehet több formátumos publikálás céljából előállítani, vagy a felhasználók PDF-ből vagy Microsoft Word-ből importálhatnak tartalmakat, amelyekkel meglévő űrlap sablonjaikat egészíthetik ki. Az Adobe Designer űrlapok a rögzített adatoknak megfelelően dinamikusan alakítják méretüket, és a rögzítettek alapján a végfelhasználó számára az űrlapnak csak a lényeges mezőit jelenítik meg. Egy jelzálog igénylő például az űrlapnak csak a saját helyzetére vonatkozó rovatokat fogja látni. Ezekhez az intelligens űrlapokhoz web böngészőből, Adobe Acrobat-ból vagy az igen elterjedt Adobe Readerből lehet hozzáférni.

Kulcsszavak: Adobe grafika

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05