A Kaspersky Labs teljes spamszűrő-családja a CeBit-en

forrás Prim Online, 2004. március 11. 16:45
A Kaspersky Labs, az egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő vállalat első alkalommal mutatja be spamszűrést kínáló termékei teljes skáláját a 2004. március 18-24. között Hannoverben, Németországban megrendezésre kerülő CeBIT 2004 nemzetközi informatikai kiállításon (6. csarnok, H18 stand).
Spamszűrés minden felhasználó részére

A Kaspersky Anti-Spam, a vállalatok körében népszerűségnek örvendő szoftver, valamint az internetszolgáltatók és otthoni felhasználók számára fejlesztett új Anti-Spam termékek kerülnek bemutatásra. (Az otthoni felhasználóknak készült termékek 2004. áprilisától kerülnek forgalomba.) Valamennyi termékhez a szakértői támogatás és kétóránként frissülő spamszűrő adatbázis szolgáltatás tartozik.

A Kaspersky Anti-Spam ISP Edition egy nagyteljesítményű spamszűrő az ISP szolgáltatói szinten működő Linux és FreeBSD platformon futó rendszerekhez. A rendszer felismeri és megszűri a jóvá nem hagyott üzeneteket az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol - egyszerű levéltovábbítási protokoll) protokollon keresztül érkező levelekben. Ennek következtében a kéretlen levelek (spam) kiszűrésre kerülnek a végfelhasználók levelesládáiba történő eljutás előtt. A Kaspersky Anti-Spam ISP Edition nagy mennyiségű adat optimális feldolgozására készült, és minimális hatással van a levelezőrendszer teljesítményére. Magyarországon már eddig is több internetszolgáltatónál működött a Kaspersky Anti Spam rendszere, az új, megnövelt teljesítményű rendszer a 2F 2000 Kft., a Kaspersky Lab magyarországi disztribútora, reményei szerint újabb sikeres bevezetéseket fog eredményezni.

A Kaspersky Anti-Spam Personal az otthoni számítógépek és hálózati munkaállomások spamszűrésére készült. A termék a népszerű Microsoft Outlook 2000 (2002) és Microsoft Outlook Express levelezőprogramokba épül be. A Kaspersky Anti-Spam Personal a levelezőprogrammal együtt indul el, és a bejövő üzenetek többszintű szűrését, ezáltal a kéretlen levelek 95 százalékos kiszűrését biztosítja. A 2F 2000 Kft. tapasztalatai azt mutatják, hogy a spamek elleni küzdelem leghatékonyabb módja, ha a szűrés a levelező kiszolgálón és a felhasználó munkaállomásán is aktív. Csakúgy, mint a vírusvédelemben, ez a módszer itt is megbízhatóbban és hatékonyabban működik.

Kaspersky Anti-Virus: Új platformok támogatása

A Kaspersky Labs standján bemutatásra kerülnek a vállalat legújabb vírusvédelmi termékei is: a Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Samba Server és a Kaspersky Anti-Virus for Microsoft ISA Server.

A Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Samba Server szoftvert a Kaspersky Labs egyik legújabb fejlesztése, az iChecker technológia teszi kiemelkedővé. A víruskeresési folyamat során lecsökken a műveletek száma annak köszönhetően, hogy a program összehasonlítja a szerveren elhelyezett fájlokról már létező információkat. Ha nincs információ a kért fájlról, az objektum teljes szűrése kerül végrehajtásra. A Kaspersky Anti-Virus for Samba Server teljes mértékben skálázható, valamint növeli a teljesítményt a többprocesszoros konfigurációkban. Ez az új fejlesztés segíti a 2F 2000 Kft. azon törekvéseit, hogy a Linux alapú levelező kiszolgálók piacán elért meghatározó részesedése után a fájlkiszolgálók védelme területén is előretörést érjen el, mivel ez a fejlesztési eredmény Magyarországon is komoly növekedési potenciált rejt magában.

A Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Microsoft ISA Server egy olyan rendszer, amely a Microsoft Internet Security és Acceleration Server tűzfalakon a HTTP és FTP protokollokon keresztül át belépő fájlokat felügyeli. A termék teljes mértékben beépül az ISA adminisztrációs eszközbe, a Microsoft Management Console alkalmazásba. A szoftver emellett hasznos funkciók széles skáláját kínálja a rendszergazdáknak, amelyek között a legfontosabb a víruskeresési paraméterek konfigurálásának és felhasználói csoportok bármely kritérium szerinti létrehozásának képessége. A vírusvédelem azáltal optimalizálható, hogy a rendszergazdák listákat készíthetnek a megbízható szerverekről és a felhasználó csoportokon belüli objektumtípusokról, amelyeken a forgalom során nem szükséges a víruskeresés futtatása.

Valódi védelem a hackerekkel szemben a Kaspersky Labs-tól

A Kaspersky Labs standján a széles körben alkalmazott, a hackerek támadásaival szemben védelmet nyújtó termék, a Kaspersky Anti-Hacker 1.5 aktuális verziója is kiállításra kerül. A program felülete a Windows XP stílusát követi. A program kezdeti konfigurálását megkönnyíti, hogy a gyakran használt alkalmazások hálózati tevékenységi szint engedélyeit azok típusa alapján a program alapértelmezésként határozza meg. A felhasználónak arra is lehetősége van, hogy port-tartományt adjon meg a csomagszűrési szabályokhoz és a csatolt fájlok adatainak szűréséhez. Ez a funkció lehetővé teszi egyetlen szabály beállítását a potenciálisan veszélyes IP címek egy egész csoportjához. A program emellett új típusú internetes támadások (SmbDie és Helkern/Slammer) felismerésére és ADSL modemek támogatására is képes. Amennyiben a felhasználó több Kaspersky terméket telepít gépére, azok felismerik egymás jelenlétét, és a konfigurálás is egyetlen kezelőfelületről megoldható, megkönnyítve a felhasználó életét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50