D-Link-Airespace: együttműködés a nagyvállalati WLAN-piac meghódítására

forrás Prim Online, 2004. március 14. 16:53
A D-Link és az Airespace Inc. bejelentette együttműködési megállapodását egy olyan, a nagyvállalati szegmenst megcélzó D-Link hozzáférési pont (AP) közös kifejlesztésére, amely támogatni fogja az elterjedőben lévő Lightweight Access Point (könnyű hozzáférési pont - LWAPP) protokollt.
Habár a D-Link - mind a Synergy Research Group, mind a Dell’Oro Group jelentése szerint - az otthoni, továbbá az SMB piacon a 2. helyet foglalja el vezeték nélküli LAN hálózatok világpiacán, vezeték nélküli termékeikkel meg kívánják célozni a nagyvállalati szektort is.

A D-Link a WLAN dizájn és gyártás területén széleskörű tapasztalatokkal, valamint kiterjedt értékesítési csatornákkal rendelkezik. Ezeket ötvözve az Airespace díjnyertes intelligens WLAN menedzsment eszközeivel a két cég közösen kívánja kielégíteni az intelligens nagyvállalati WLAN rendszerek iránti növekvő igényt.

"A nagyvállalati WLAN-ok iránti igény továbbra is dinamikusan növekszik. 2003 harmadik negyedévében a világpiaci forgalom elérte a 300 millió dollárt, 2006-ra pedig 2 milliárd dollárra teszik a várható értékesítést" - mondta Richard Webb, az Infonetics Research vezető elemzője. “Az üzleti szegmens vezeték nélküli alkalmazásai funkciókban gazdag WLAN rendszereket igényelnek. Ilyen igények az adatvédelem, a rádiófrekvencia-menedzsment, a mobiltás, a nagy teljesítmény és a programozhatóság. A két cég együttműködése komoly piaci lehetőségeket kínál a nagyvállalati piacon."

A kifejlesztendő D-Link hozzáférési pont együttműködik az Airespace 4000 WLAN Switch-csel és az Airespace 4100 WLAN készülékkel, valamint minden - az IETF elterjedőben lévő Lightweight Access Point (könnyű hozzáférési pont) protokolljára (LWAPP) épülő - WLAN kontrollerrel. Az elterjedőben lévő LWAPP protokoll megszünteti a hozzáférési pontok és a WLAN hálózati kontrollerek összekapcsolása útjában álló akadályokat, és egy USB-hez hasonló környezetet teremt a különböző WLAN gyártók eszközei számára.

Csatlakozva az IETF szabványhoz, a D-Link és az Airespace támogatja egy egységes WLAN szabvány irányába tett erőfeszítéseket. Az LWAPP-vel a nagyvállalatok a különböző gyártók legjobb WLAN rendszereiből szabadon válogathatják össze saját rendszerüket: Ezzel elérhető a legjobb teljesítmény a legjobb áron. Egységes iparági szabványt teremtve az LWAPP biztosítja a jelenlegi WLAN rendszerek hosszútávú működését is.
Kulcsszavak: WLAN D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09