Víziók a gazdálkodásról - a Navision jegyében

Vértes János Andor, 2004. március 15. 14:30
Bár az utóbbi években a fejlesztők maguktól a gyártó cégektől is rengeteg műszaki információt kapnak, a Ker-Soft szükségét érezte annak, hogy többéves szünet után ismét fejlesztő nap keretében "farsangoljon" együtt azokkal a fejlesztőkkel, akik főleg a Microsoft Navision, illetve .NET környezetben végzik munkájukat, és azokkal a felhasználókkal, akik számára létkérdés, hogy vállalatirányításuk a május 1. utáni új helyzetben is versenyképes legyen.
A Ker-Soft Kft. 12 éves történetének kezdetén még rendszeresen szenteltek az újdonságoknak egy-egy ilyen fejlesztői napot, ám időközben - részben a gyorsuló termékbejelentések, szaporodó roadshow-k, konferenciák miatt - megritkultak a Ker-Soft napok, az egyre korszerűsödő és alaposabbá váló gyártói információkhoz nemigen lehetett mit hozzátenni a forgalmazó részéről.

A helyzet ma is ez: a gyártók termékeikről többnyire közvetlenül, mély műszaki tartalommal - és egyre többször csillogó külsőségek között - tájékoztatják a fejlesztőket. Ám éppen ebben a megsokasodott információtömegben (ahol ráadásul a csillogás néha eltakarja a lényeget) a Ker-Soft újra szükségét érezte egybehívni a fejlesztőket, hogy közösen megbeszéljék a trendeket, a számítástechnika számos lehetőségei közül rávilágítsanak egy-két fontos tényezőre. Nem az előadások témáján volt a hangsúly (hisz a téma szakértői előtt ezek már ismertek voltak), hanem azon a gondolaton, ami köré fűzték ezeket.

A Ker-Soft alapítása óta az egyik fontos küldetésének tartja, hogy támogassa a fejlesztőket, akik ma - együtt a felhasználókkal - egy meglehetősen nagy kihívás elé néznek: hamarosan ki kell lépniük egy nemzetközi "játszótérre". Ha a gazdálkodószervezetek ezen a terepen is helyt akarnak állni, akkor ehhez hatékony, a nemzetközi piacon is elismert vállalatirányítási rendszerre van szükségük. Ehhez a rendszerhez pedig olyan fejlesztők kellenek, akik ismerik ügyfeleik speciális problémáit és azt a környezetet, ahol könnyen, gyorsan át tudják tenni a megszokott megoldásokat az esetleges új rendszerhez illesztve. Ehhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az informatikai projektek lelkivilágával, amiről Bojta János, a KDBR Consulting Kft. ügyvezető igazgatója beszélt. Elmondta, hogy az informatika támogatásával a cégek sikeresek lehetnek, ha az informatikai megoldások bevezetésénél tudják a célt, és ennek a célnak az elérésében segíti őket egy hozzáértő projektvezetés.

Gaál László, a Microsoft fejlesztési szakértője a .NET környezetben történő fejlesztések előnyeire világított rá, majd Lengyel Attila, a Microsoft Business Solutions új üzletágának képviselője a Navision, integrált vállalatirányítási rendszerének főbb tulajdonságait ismertette. A konferencia a több mint félszáz résztvevő kötetlen beszélgetésével és "farsangi" tombolával zárult, ahol résztvevők - sok egyéb ajándéktárgy mellett - a fenti témákkal ugyancsak rendszeresen foglalkozó Business Online magazin előfizetéseket nyerhettek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50