Vodafone Global Mail - nemzetközi MMS, először Japánban

Milkovits Gábor, 2004. március 15. 22:30
A Vodafone K. K., a mobilvilágcég japán leányvállalata bejelentette, hogy március 18-ától megindítja Global Mail szolgáltatását, amelynek révén ügyfelei képüzeneteket válthatnak a projektben részt vevő tengerentúli társaságok előfezetőivel.
Egy MMS 30 KB-ig 100, 30-100 KB között 200 jenbe kerül majd. A szolgáltatás a szigetországon kívül először a spanyol Vodafone Spain és a hongkongi Hong Kong CSL ügyfeleire terjed majd ki, ám a Vodafone K. K. tervei szerint a jövőben bővíteni szeretnék a közreműködő mobiltávközlési vállalatok számát, a Vodafone csoporton belül és azon kívül egyaránt.

A megoldás úttörő vállalkozásnak számít, mivel ez az első valódi kísérlet a nemzetközi mobiltelefonos adattovábbítás területén. A cég azért is volt képes a szolgáltatás beindítására, mivel korábban ők voltak az első olyan japán mobiltársaság, amely hálózatok közötti MMS szolgáltatást kínált. A Global Mail segítségével egyébként a felhasználók akkor is küldhetnek és fogadhatnak nemzetközi MMS-eket, ha éppen külföldön tartózkodnak.

A Vodafone K. K. nemrég indította be Vodafone Global Standard elnevezésű, 3GPP szabványon alapuló szolgáltatását, amely a világ első üzleti célú 3. generációs W-CDMA gyors adatátviteli szolgáltatása, és Japánon kívül, roaming technológia révén, 85 ország 122 hálózatára terjed ki. A Vodafone, a világ jelenlegi legnagyobb mobiltávközlési szolgáltatója a japán kipróbálás sikeressége esetén a Global Mailt valószínűleg világszerte más hálózatokon is működőképes, valóban globális szolgáltatássá kívánja majd tenni.
Kulcsszavak: Vodafone MMS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09