Beérkezett az első informatikai tárgyú európai uniós pályázat

forrás Prim Online, 2004. március 17. 10:46
Március 11-én az IT Információs Társadalom Közhasznú Társasághoz (IT. Kht.) beérkezett az első olyan pályázati munka, amelynek beküldője európai uniós forrásokat is tartalmazó támogatás elnyerésére pályázott.
Hazánk európai uniós csatlakozását követően az EU strukturális és kohéziós alapjai új - a gazdasági és társadalmi kohézió erősítésére, illetve a fejlettségbeli különbségek mérséklésére létrehozott - támogatási forrásokat biztosítanak Magyarország számára. A támogatások keretét a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) adja, amely meghatározza az ún. beavatkozási területeket, azaz a fejlesztendő szektorokat. Az NFT Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP) fogalmazta meg a gazdasági versenyképesség növelését célzó azon pályázati lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak többek között az információs társadalom és gazdaság fejlesztéséhez is. A január végén kiírt pályázatok közül jelenleg hat biztosít támogatást - elsősorban kis- és középvállalatok, valamint önkormányzatok és társulásaik számára - ezen a területen.

Az információs társadalom és gazdaság fejlesztésére 2004-ben összesen 7,66 milliárd forint európai uniós forrásokat is tartalmazó támogatás áll rendelkezésre.

Az első pályamű a "Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek" elnevezésű pályázatra érkezett, amelyen ebben az évben 1,2 milliárd forint támogatási összeget nyerhetnek el a pályázók.

Amennyiben az első pályázatot benyújtó vállalkozás tervezett projektjét és ennek megvalósítását a szakmai bírálóbizottság megfelelőnek ítéli, úgy a cég 10 és 50 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást nyerhet el. Az így megszerzett forrást vállalatirányítási vagy döntéstámogatási rendszer bevezetéshez kapcsolódó szoftver- és hardverbeszerzésre, valamint tanácsadói költségek fedezésére fordíthatja.
Kulcsszavak: EU IHM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05