A 2. Magyar PHP Konferenciát rendezzük a hét végén

Zsadányi Pál, 2004. március 24. 13:51
Tegnap adtuk hírül a PHP5 megjelenését. A PHP azonban Magyarországon egyébként is hírforrás. Igen lelkes hívői vannak. Annyira, hogy a hét végén már a 2. magyar konferenciát rendezik a hívői a zuglói ELTE Radnóti Gyakorlóban.
Az előző magyar konferencia tavaly volt. Az idei rendezvénynek is a zuglói ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola ad otthont. A szervezők igyekeznek a múlt évi tapasztatok alapján javítani a feltételeken. Mivel az iskola falai nem rugalmasak, így a termeket nem tudják bővíteni, és a jelentkezők már így is kirúgják a termek falait, annyian vannak, sajnos, jelentkezéseket már nem fogadnak el az egyébként ingyenesen látogatható eseményre. Azért a konferencia honlapján érdemes böngészni. Nem utolsó sorban: magyarul van!

Azt azonban jó tudni, hogy ebben a témakörben igen jó szakembergárda van Magyarországon. A konferencia honlapján lehet jelentkezni a címlistájukra, amely módot adhat további kapcsolatok építésére is.

A konferencia támogatóit azért is megemlítjük, mert így láthatók a magyar PHP műhelyek. Az élen az Interware és a SENORG, a hazai webszolgáltatók vezető cégei, mint arany fokozatú támogatók állnak. A lista hosszú, így a továbbiak közül inkább a szakmainak vélhetőket mazsolázzuk ki: PHP Magazine (na, persze), PentaSchool, Sprint, Weblabor, netpeople.hu, NetKey Group, Virus Buster, több PHP kezdetű cég, természetesen a másik nyílt közösség tagjai, a Linuxosok, de magánemberek is. A hazai média támogatók: a FixTV és a Hobby Rádió, de ebben a kategóriában föltétlen érdemes kiemelni a támogatók listájából a vélhetően közismert SAMS Publishing multinacionális műszaki szakirodalmi kiadót is, de nem egyedül áll a konferencia mögött külföldi támogatóként! A cikkíró büszkén emlegeti még a Zugló Portált, szűkebb hazájából a főváros XIV. kerületéből. Mellesleg, a cikkíró szokásos portálja, a Primonline is bekerült a támogatók közé, legalábbis ezzel a cikkel.

Reméljük, hogy az eseményekről valami ismét fölkerül a konferencia honlapjára, több szakmai anyag, mint a múltkoriról. A cikkíró – lévén helybéli – a megpróbál beóvakodni a bűnbarlangba és tudósítani, ha befér.

A konferencia XHTML 1.0 és CSS szabványos lapjait a Neumann Társaság és a WFSZ Weblabor támogatja. Végre egy honlap, amely XHTML-t használ!

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50