Adat-átláthatóságot kínál a Scala a Microsoft Sarbanes-Oxley termékéhez

forrás Prim Online, 2004. április 5. 11:42
A Scala Business Solutions bejelentette, hogy elismert Signature implementációs módszertana fontos szerepet fog játszani azon cégek életében, amelyeknek a 2002-es Sarbanes-Oxley törvény előírásaihoz kell igazítaniuk belső irányítási rendszereiket. Hatékony eszközök - mint a Microsoft által március 29-én bejelentett Microsoft Office Solution Accelerator for Sarbanes-Oxley és az iScala kollaboratív ERP-rendszer - megfelelő és gyors módszert biztosítanak a cégek számára belső irányítási rendszereik a törvényben előírtak szerinti kialakításához és működtetéséhez, illetve a pénzügyi kimutatások pontosságának javításához.
A 2002-es Sarbanes-Oxley törvény a cégek igazgatóit, igazgatótanácsát és független könyvvizsgálóit kötelezi meghatározott tevékenységek elvégzésére a vállalati elszámoltathatóság és átláthatóság javítása érdekében. Nemcsak az USA-beli cégekre nézve kötelező ennek betartása, hanem minden olyan cégre is, amely pénzügyileg kötődik az Egyesült Államokhoz. Ezek a követelmények, valamint a rövidebb jelentési határidők és a vezetőkre nehezedő jogi terhek komoly kihívást jelentenek sok nagy cég számára.

"A kis- és közepes leányvállalatoknál is bevezetett költséghatékony és szabványos ERP-rendszer a vállalatirányítás legjobb gyakorlatának fő elemeit hozza el a cég számára" - állítja Patrick Pando, a Scala Business Solutions globális értékesítésért és marketingért felelős vezető alelnöke. "Ha ezen felül egy, a Signature-höz hasonló kiforrott implementációs módszertan is támogatja a bevezetést, akkor a vállalat kiváló alapra építhet a belső irányítási rendszer kialakítása során. Önmagában az ERP-rendszer megléte még nem garantálja a megfelelést; a cég vezetősége, irányítási környezete és a kapcsolódó auditálási feladatok azok, amelyek együttesen megteremthetik azt."

A Scala Signature implementációs módszertana több mint 7 évvel ezelőtt készült annak érdekében, hogy csökkentse az ERP-implementációval gyakran együtt járó kockázatot és időigényt, valamint hogy szabványos, a projekt során jól dokumentált eljárásokat alakítson ki, amelyek a cég belső irányítási rendszerének alapjául szolgálhatnak. A módszertan része a kockázatfelmérés és az auditorok esetleges bevonása annak érdekében, hogy az implementáció megfelelően illeszkedjen a cég átfogó ellenőrzési folyamataiba.

"A Sarbanes-Oxley lényege, hogy a vezetőség személyes felelősséget vállal a belső folyamatokért," - folytatta Pando. "A mindennapokban a vezetőknek képesnek kell lenniük a cég minden egyes folyamatának aprólékos elemzésére. Ez óriási felelősség, ezért szükségük van a novemberi határidő előtt minden segítségre ennek eléréséhez. A Scala és a Microsoft hatékony eszközöket biztosít a vezetők számára az irányítás és a belső pénzügyi vezetés átláthatóságához, függetlenül attól, hogy a cég a világ mely részén működik, részvénytársaság-e, vagy éppen mely tőzsdén jegyzik."
Kulcsszavak: könyvelés pénzügy Scala

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05