Internetes piac- és közvéleménykutatási szolgáltatás a FOTEXneten

forrás Prim Online, 2004. április 6. 11:46
Magyarország egyik piacvezető internetes áruházát üzemeltető FOTEXnet Kft. portfoliójának bővítéseként elindította internetes piac- és közvéleménykutatási szolgáltatását FOTEXnet Research néven. A http://research.fotexnet.hu címen elérhető FOTEXnet Research célja egy magas színvonalú, megbízható eredményű online piackutató szolgáltatás biztosítása, amely hiteles képet ad a véleményformáló internetező réteg ismereteiről, attitűdjeiről és preferenciáiról.

A neves szakemberek és szociológusok segítségével létrehozott online panelen a felhasználók egy rövid regisztrációt követően fejthetik ki véleményüket a nyilvános kutatások során megadott témákban. A FOTEXnet.hu Áruház korábban regisztrált mintegy 300 000 felhasználója, továbbá az új felhasználók által megadott részletes demográfiai adatok lehetővé teszik az előzetes szűrést és az ennek alapján történő meghívást az úgynevezett zárt kutatásokra, ahol a megrendelő határozhatja meg a minta összetételét.

A FOTEXnet Research szolgáltatásait a megrendelők a kutatás céljának definiálásával, a minta nagyságának meghatározásával és az alapsokaság jellemzőinek megadásával vehetik igénybe. Ezt követően a rendszer a regisztráltak adatbázisából kiválogatja azokat a felhasználókat, akik az adott alapsokaságba tartoznak, és őket "meghívja" az adott kutatásban való részvételre. A kérdőívek kitöltői alkalmanként a FOTEXnet.hu Áruházban már jól ismert Virtuális számlaösszeget kapnak, amelyet vásárlásaik során használhatnak fel árengedményként. A kérdőívek kitöltésének ily módon történő, azonnali honorálása nagyban növeli a válaszadási kedvet is.

A regisztrációnak, a több mint 300 ezer fős felhasználói bázisnak és a fogyasztói visszajelzéseknek köszönhetően a FOTEXnet valós képet tud alkotni a hazai internetezők szokásairól, preferenciáiról. Az eddig az Ingyenlottón elvégzett felmérések eredményei azt mutatják, a FOTEXnet regisztrált felhasználói művelt, határozott véleménnyel rendelkező réteget alkotnak, akik szívesen válaszolnak a megkérdezések során.

A FOTEXnet Research segítségével lehetőség nyílik az élet szinte bármely területéhez kapcsolódó kérdőíves kutatás elvégzésére, különösen a média, telekommunikáció, FMCG és számítástechnikai szektor szereplői számára, valamint a pénzügyi szolgáltatók, bankok, biztosítók részére. A FOTEXnet Research népszerűségét jól mutatja, hogy már az indulás napján 4000 felhasználó regisztrálta magát a szolgáltatásba, és a kihelyezett kérdőívekre már összesen 19 000 válasz érkezett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50