Olcsó és gyors parkolás, mobiltelefonos megoldás segítségével

Milkovits Gábor, 2004. május 2. 09:21
Egy Nagy-Britanniában tesztelés alatt álló technológia nagymértékben megkönnyítheti és jóval praktikusabbá teheti a parkolást. A megoldás révén az autósok mobiltelefonon intézhetik el a szükséges teendőket.

A Parkmobile elnevezésű szolgáltatás lehetővé teszi az ingázóknak, hogy autójuk leparkolása után rögtön vonatra szálljanak, majd egy rövid telefonhívás segítségével onnan regisztráltassák magukat. Később autójukhoz visszatérve egy másik hívással jelezhetik, hogy mikor hagyják el a parkolót, a szolgáltató pedig a két telefonos bejelentkezés között eltelt időt regisztrálva számláz, az előzetesen rögzített feltételeknek megfelelően alkalmanként, vagy hosszabb időközönként. A feledékeny autósokat egy szöveges üzenet figyelmezteti kétóránként a regisztrálásra.

A parkoló-őrök egy a szélvédőre belülről felhelyezett vonalkódos RFID kártya leolvasásával ellenőrizhetik az ügyfeleket: leolvasáskor készülékük GPRS alkalmazás segítségével automatikusan elküldi az adatokat a központba, ahol a rendszerben rögtön utánanéznek, hogy az autó tulajdonosa parkoláskor bejelentkezett-e. Az egyelőre kipróbálás alatt álló rendszerhez a parkolási társaságok nagy reményeket fűznek.

Kulcsszavak: autószolg mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09