Symantec: újabb védelmi réteg titkosított e-mailekhez

forrás Prim Online, 2004. május 1. 12:35
A PGP és a Symantec bejelentette, hogy a vállalati védett levelezést és a víruskeresést egyesítve lehetővé tevő megoldást szállít. A PGP Corporation beépítette a Symantec AntiVirus keresőmodulját a PGP Universal terméksorába, ezzel lehetővé téve a vállalati ügyfelek teljes körű, védett hálózati levelezését.

A PGP Universal-t megvásároló és a Symantec víruskereső moduljára éves előfizetéssel rendelkező ügyfelek élvezhetik a teljes körű e-mailvédelmi megoldás előnyeit, amelyben a kimenő levelek a tikosítás megtörténte előtt, illetve a bejövő levelek a dekódolást követően azonnal átesnek a vírusvizsgálaton. A PGP Universal mind a Symantec, mind a PGP termékeket központilag fogja kezelni.

A Symantec vírusvizsgáló modulja

A Symantec AntiVirus vizsgálómodulja nagy teljesítményű, méretezhető és megbízható víruselhárítást nyújt a hálózat infrastrukturális szolgáltatásain, alkalmazásain és eszközein átmenő, vagy azokon tárolt forgalomban. A Symantec AntiVirus kereső modulja díjnyertes módszerekkel ismeri fel és javítja ki az összes fontosabb fájltípus - ideértve a mobil kódot és a tömörített formátumokat is - vírusok, a férgek és a trójaiak okozta fertőzését. A vírusazonosítók és a modulok a víruskeresés megszakítása nélkül, önműködően frissülnek. A nagymértékben skálázható víruselhárítás érdekében a megoldás a több szerver közötti önműködő terheléselosztás révén könnyedén alkalmazkodik a növekvő forgalomhoz.

A PGP Universal

A PGP Universal a védett levelezés gyakorlati, nagy léptékű alkalmazását kínálja. A levelek tikosításának kötelezettsége nem a felhasználóra hárul, hanem a hálózatban történik. A titkosítás, az adatok visszaállítása és a digitális aláírás önműködően, a felhasználó számára láthatatlanul zajlik. Az üzenetek titkosítása egyedi kulcspárokkal és akkor is védve történik, ha a címzett nem rendelkezik kulccsal. A PGP Universal gyorsan és gazdaságosan képes a vállalat szervezeten belüli és kívüli akár összes felhasználójának védelmére. A PGP Universal mind az OpenPGP-t, mind az X.509 + S/MIME szabványt támogatja. Öntelepítő, proxy-ra épülő felépítése olcsó rendszerbe állítást tesz lehetővé. A kulcsok dinamikusan jönnek létre, az informatikai részleg be tudja tartatni a mindkét irányú szabályokat.

Elérhetőség, ár, támogatás

A PGP Universal Symantec AntiVirus kereső modullal bővített bétaváltozata elérhető a PGP weblapján (www.pgp.com). A még ebben a negyedévben megjelenő PGP Universal 1.2 kiadás már tartalmazni fogja. A Symantec AntiVirus kereső modul funkcióhoz a PGP Universal termékekhez kapcsolt, éves előfizetési licencek lesznek kaphatók. A PGP Corporation a Symantec AntiVirus kereső moduljához minősítéssel rendelkező PGP mérnökökön keresztül - Symantec Platinum háttértámogatással - első szintű támogatást ad.

Kulcsszavak: security Symantec PGP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50