Új vezérigazgató a Seagate élén, változások előtt az iparág

Kiss Ádám Zoltán, 2004. május 2. 14:06
A merevlemeziről közismert vállalat éléről július 3-án távozik az eddigi vezérigazgató Steve Luczo, helyét a jelenlegi elnök és üzemeltetési vezető Bill Watkins veszi át.

A Seagate közleménye szerint mind Bill Watkins, mind Steve Luczo megtartja elnöki, illetve igazgatótanácsi pozícióját. A váltás ugyanakkor a merevlemezek terén egyre gyorsuló fejlesztési ütemet és piaci versenyt tükrözi, hiszen az új vezérigazgató Bill Watkins eddig a tárolók fejlesztését felügyelte, gyakorlati szakember. Változások történtek az igazgatótanácsban is, két új tagot választottak be a testületbe, míg a David Bonderman bejelentette távozását.

Az elemzők szerint a jelenlegi merevlemezpiac teljes átalakulás előtt áll, ahogy a hagyományos mágneses tárolók kezdik elérni tárolókapacitásuk és sebességük fizikai határait. A talán nem is olyan távoli jövőben teljesen más alapokra épülő adattárolási technológiák megjelenése várható, így a jelenleg közismert merevlemezgyártó vállalatok közül a lassan reagálók egyszerűen eltűnhetnek. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy nemrég a Samsung is komolyan növelte jelenlétét a szektorban, és új termékeihez versenytársaitól eltérően nem egy év, hanem három év garanciát biztosít, ezzel megingatva a jelenlegi piaci felosztást. Ráadásul a Samsung az egyre feltörekvő memóriachipes adattárolásban is jelen van, mint a világ legnagyobb chipgyártóinak egyike, míg a többi merevlemezgyártó csak a kifutó technológiában képviselteti magát.

Kulcsszavak: CIO trend winchester Seagate

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05