Csatlakozz.hu: internetes fogyasztói klub az olcsóbb mobiltelefonálásért

forrás Prim Online, 2004. május 10. 09:01
2004. május 1-jén, a mobil számhordozhatóságot lehetővé tévő törvény életbe lépésének napján elindult a Csatlakozz.hu weboldal.

A Csatlakozz.hu címen elérhető fogyasztói klub alapötletét a mobil számhordozhatóságot biztosító törvény adta, mely 2004. május 1-jétől lehetővé teszi a mobilszolgáltató váltást úgy, hogy az ügyfél a jelenlegi teljes hívószámát megtarthatja, beleértve a 20-as, 30-as, 70-es előtagot is. Kedvezőbb díjcsomagok, tarifák érdekében indult a kezdeményezés: a szervezők azoknak a mobiltulajdonosoknak a kötelezettség nélküli jelentkezését várják, akik régi számukat megtartva, egy kedvezőbb tarifacsomaggal új szolgáltatóhoz pártolnának.

A kockázat nincs: néhány adatot kérnek csupán a weblap üzemeltetői (például nevet vagy telefonszámot nem), és arra is felhívják a figyelmet, hogy a regisztráció nem jelent elkötelezettséget. A fogyasztói klub életre hívóinak érvelése szerint több tízezer főnyi új ügyfélért a szolgáltatók már hajlanának olcsóbb tarifákat, vagy más kedvezményt nyújtani.

Maga a kezdeményezés - mely olyannyira nem új jelenség, hogy a fogyasztóvédelmi törvény fogyasztói klubként nevesíti az áruk, szolgáltatások olcsóbb megszerzésére szövetkező vásárlókat, ügyfeleket - sem a hétköznapokban, sem az interneten nem ismeretlen, ám a távközlési piacon még ilyen jellegű csoportosulás nem jött létre.

A Csatlakozz.hu létrehozói több tízezres érdeklődő táborra számítanak, ami nem irreális elvárás, hiszen a felmérések is úgy találták, hogy 70-140 ezer mobilhasználó él majd a számhordozás lehetőségével, melyek nagy része az internet segítségével elérhető.

A május 1-jén indult Csatlakozz.hu weboldal már most nagy népszerűségnek örvend: egy hét leforgása alatt a fogyasztói klub híre "e-mailről e-mailre" terjedt, a weboldalt több mint 15 ezren keresték fel, s közel 5 ezer ember csatlakozott is a fogyasztói klubhoz.

Kulcsszavak: website mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50