A NASA HP iPAQ zsebszámítógépeket küld az űrbe

forrás Prim Online, 2004. május 10. 13:27
A HP mai bejelentése szerint a Nemzetközi Űrállomás kilencedik legénységét szállító Szojuz 8 űrhajó asztronautái HP iPAQ zsebszámítógépeket használnak.
A mobil eszközök a legénység napi feladataiban nyújtanak segítséget: ezzel készítenek személyes emlékeztetőket, ellenőrzik e-mail üzeneteiket és a naptár adatait. Ezeken kívül zenét is hallgathatnak vagy megnézhetik családi fotóikat, sőt elektronikus könyveket is olvashatnak a zsebszámítógépen.

A HP zsebszámítógépei az űrállomás fedélzetén maradnak, ahol - megfelelő átkonfigurálás után - a következő legénység veheti majd használatba őket. A következő repülés alkalmával két további iPAQ indul útnak - így összesen négy zsebszámítógép áll majd az asztronauták rendelkezésére. A jövőben vonalkód-leolvasókat és a NASA saját fejlesztésű szoftverét is telepítik majd a HP iPAQ h5550 rendszerre az űrállomáson található eszközök leltárba vételének támogatására.

A HP régóta együttműködik a NASA-val: egyebek mellett infrastruktúra-hardvereket, hálózati megoldásokat és szoftvereket szállított a NASA repülésirányító központjába, a Johnson és a Kennedy űrközpontba és a Jet Propulsion Laboratory kutatóközpontba, továbbá támogatási szolgáltatásokkal is segítette a fenti létesítmények sikeres működését.

Ez év elején a Fehér Ház beválasztotta az Egyesült Államok űrkutatásért felelős elnöki bizottságának tagjai közé Carly Fiorinát, a HP elnök-vezérigazgatóját. A HP első embere sokrétű technikai szakértelmével járul hozzá a nyolctagú testület sikeres munkájához.
Kulcsszavak: űrkutatás pda NASA HPQ

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09