EA játékok a Microsoft XBox Live-on

Milkovits Gábor, 2004. május 11. 19:30
Megegyezés született a Microsoft és az Electronic Arts között arról, hogy ezentúl több EA PC játék elérhető lesz a MS Xbox Live online szolgáltatásán keresztül.
Az Xbox Live online videojáték-szolgáltatás 2002-ben indult útjára több PC-játékgyártó közreműködésével, ám az Electronic Arts akkor távol maradt, mivel nem értettek egyet sem a bevételek megosztásának módjával, sem azzal, hogy a szolgáltatás csak a Microsoft szerverein keresztül volt igénybe vehető. Ez elvben lehetőséget adott a Microsoftnak, hogy bizalmas adatokhoz férhessen hozzá más számítógépes játék szolgáltatók ügyfeleinek felhasználói szokásairól. A mostani szerződés értelmében a szoftveróriás külső cégeknek adta át a szerverek üzemeltetését, ám a megegyezés pénzügyi részleteiről nem árultak el információt.

Az EA 15 játéka lesz játszható az Xbox Live-on keresztül, köztük a Battlefield, a Burnout 3 és a Time Splitters, illetve olyan népszerű sportjátékok, mint a Madden NFL (amerikai football), az NBA Live 2005 (kosárlabda), vagy a FIFA Soccer 2005 (európai foci). A döntés hátterében egyebek mellett az állhat, hogy a Microsoft kivonulni készül a PC sportjátékok piacáról, legalábbis ezt tükrözi márciusi bejelentésük, amely szerint nem fejlesztik tovább labdarúgó, jégkorong és kosárlabda játékaikat. A mostani szerződés hozzásegítheti a céget, hogy az Xbox Live jelenlegi 750 ezres előfizetői táborát júniusig 1 milliósra növelje.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy videokonferencia alkalmazással kívánja bővíteni az Xbox Live szolgáltatásainak körét. A játékosok jelenleg csak hanggal kommunikálhatnak játék közben, ám az új szolgáltatás révén egy csatlakoztatott kamera segítségével mozgóképes kommunikációra is lehetőségük nyílhat majd az online felhasználóknak, egyszerre 5 játékosig bezárólag.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50