Xerox a drupán: Hét új nagyteljesítményű berendezés

forrás Prim Online, 2004. május 13. 14:20
A drupa 2004 vásáron, a nyomdaipar négyévente megrendezett olimpiáján a Xerox Corporation hét új, kibővített szolgáltatásokat és munkafolyamati eszközöket kínáló digitális berendezést mutat be. Az új berendezésekkel az egyedi kialakítású könyvektől az azonosító kártyákon át a műszaki rajzokig bármi kinyomtatható színesben vagy fekete-fehérben.
A Xerox a drupa 2000 alkalmával beszélt első ízben "az újszerű nyomtatásról" (the new business of printing), amely a kis mennyiségű nyomtatás és a megszemélyesítés révén testreszabottá, intelligensebbé teszi a dokumentumokat és a munkafolyamatokat. A drupa 2004 vásáron a Xerox ebbe a jövőképbe belefoglalja a kereskedelmi nyomtatás, a könyvnyomtatás, a nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó cégek, a gyorsnyomtatás és a kreatív tervezési szolgáltatások területét.

A Xerox a drupa 2000 alkalmával vezette be DocuColor 2000 sorozatú színes nyomdagépeit, amelyek ma már több mint 10000 helyszínen működnek és ebben a kategóriában a legsikeresebb termékek. Ugyancsak a drupa 2000 alatt mutatta be a Xerox a sajtónak a teljesen újszerű DocuColor iGen3 digitális nyomdagépét, amely ma már széles körben elterjedt Észak-Amerikában és Európában, és egyre keresettebb a fejlődő országokban is, többek között Brazíliában, Mexikóban és Oroszországban. Az eddig összesen 400 millió kinyomtatott oldal, messze felülmúlja az iGen3-hoz fűzött mennyiségi és megbízhatósági elvárásokat. A Fuji Xerox - a Xerox és a Fuji Photo Film Co. Ltd. vegyes vállalata és a Xerox japán és csendes-óceáni tevékenységének központja - május elején bejelentette, hogy Japánban és Ausztráliában is megkezdi a DocuColor iGen3 forgalmazását.

A drupa 2004 szakvásáron a Xerox alábbi új termékei mutatkoznak be:

Két fekete-fehér digitális nyomdai rendszer, amelyek tartalmazzák a DocuColor iGen3 számos technológiáját. A bemutatkozás részeként a Xerox bevezeti az új "Nuvera" márkanevet is, amellyel hangsúlyozni kívánja a digitális nyomtatás új, kibővült képességeit. A Xerox Nuvera 100 és 120 digitális nyomdai berendezések a januárban bejelentett, áttörést jelentő technológiai platformon alapszanak, minden más fekete-fehér rendszernél jobban megközelítik az ofszet minőséget, és olyan feladatokat is el tudnak végezni, amelyek eddig az ofszetnyomdák privilégiumainak számítottak.

Két kiemelkedően nagy sebességű tekercses, folyamatos papírellátású rendszer. A Xerox DocuPrint 525 és 1050 a Xerox két legtermelékenyebb és leggazdaságosabb tekercses terméke, amelyekkel percenként 532, illetve 1064 nyomat készíthető. Ezek az új rendszerek 25%-kal gyorsabbak a Xerox korábbi hasonló termékeinél, és stratégiai növekedési területet jelentenek. A legtöbb tekercses nyomtatótól eltérően a Xerox rendszerei olyan széles papírtekercsre nyomtatnak, amelyen három 6 x 9 hüvelykes kép fér el keresztben - ez igen elterjedt formátum a puhafedelű könyvek és a hitelkártya-kimutatások nyomtatásában.

Két széles formátumú nyomtatórendszer, a Xerox 6030 és 6050, amelyekkel kinyomtathatók, másolhatók és szkennelhetők a mérnöki gyakorlatban, a kormányzati munkában és gyártás területén szükséges poszter méretű tervrajzok, ábrázolások és térinformatikai (GIS) térképek. A rendszerek kategóriájukban a legkisebb alapterületűek, és a vékony vonalakat is precízen nyomtatják.

A 65 oldal/perc sebességű Xerox FreeFlow Scanner 665, amely automatikusan készít - korábban csak kézi szerkesztéssel elérhető szintű - professzionális minőségű képeket.

Ezenfelül a Xerox továbbfejlesztéseket is bejelentett a DocuColor iGen3 termékhez, amely most már ultraibolya fény ellen védő bevonatot is fel tud vinni a színes nyomatokra, növelve azok élettartamát. Az iGen3 kötészeti funkciói lehetővé teszik a nyomatok bekötését, összeragasztását, hajtogatását és méretre vágását.
Kulcsszavak: nyomtatás printer Xerox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09