Ismét bizonyított az Oracle Database 10g

forrás Prim Online, 2004. május 17. 10:54
Az elmúlt hetekben az Oracle 10g adatbáziskezelő több alkalommal is bizonyította rendkívüli hatékonyságát. A Progressive Strategies amerikai technológiai elemző és tanácsadó cég által végzett, a felügyeleti költségeket összehasonlító vizsgálat során az Oracle Database 10g jelentős költség- és időmegtakarítással megelőzte a Microsoft SQL Server 2000-t. Emellett az Oracle Database 10g világrekordnak számító új TPC-C sebességpróba-eredményt ért el linuxos SMP-környezetekben.

A Progressive Strategies cég, amely termék-összehasonlító teszteket és piaci elemzéseket készít, egy külön vizsgálat keretében értékelte az Oracle Database 10g és a Microsoft SQL Server 2000 felügyeletével járó munkaterhelést. Az alapos vizsgálatsorozatot követően megállapította, hogy azoknál a vállalatoknál, amelyek az Oracle Database 10g-t használják a Microsoft SQL Server 2000 helyett, 30 százalékkal csökken a tipikus adatbázis-adminisztrációs feladatok időigénye, 20 százalékkal csökken az ugyanezen feladatok elvégzéséhez szükséges lépések száma - vagyis ennyivel egyszerűsödik elvégzésük -, valamint az adatbázis-adminisztrátorok hatékonyabb munkájának köszönhető a megtakarítás adminisztrátoronként akár az évi 32 600 amerikai dollárt is elérheti.

Az Oracle Database 10g sokoldalú automatikus felügyeleti lehetőségeinek köszönhetően számos összetett manuális feladat automatizálható, például a teljesítménydiagnosztikák készítése, az alkalmazások hangolása és a memóriakezelés optimalizálása. Az Oracle Database 10g mellett szóló különbségek a Microsoft SQL Server 2000-hez képest elsősorban a teljesítménydiagnosztika, a teljesítményhangolás, valamint a biztonsági mentések készítése és a visszaállítás terén jelentkeztek. A teljesítménydiagnosztika és a hangolási tesztek során az értékelést végzők 76 százalékkal kevesebb időt és 38 százalékkal kevesebb feladatlépést mértek a Microsoft SQL Server 2000-hez képest. A biztonsági mentések készítése és a visszaállítás terén - ami ma a vállalatoknál kritikus fontosságú terület - az Oracle Database 10g 50 százalékkal kevesebb időt és 56 százalékkal kevesebb feladatlépést igényelt a jellemző feladatok elvégzéséhez.

Az adatbáziskezelő emellett a nem fürtözött Linux rendszereken is újra bizonyított. A NEC Express5800/1320Xd szerveren, 32 Intel Itanium 2 processzorral (1,5 GHz, 6 MB L3 gyorsítótár), Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 operációs rendszeren 609 467 tpmC (tranzakció/perc) eredményt ért el 6,78 USD/tpmC ár-teljesítmény arány mellett. Ez ma a legjobb 32 processzoros TPC-C eredmény Intel processzorokon.

Kulcsszavak: adatbázis Oracle

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50