A Megatrend az első arany fokozatú Citrix partner Magyarországon

forrás Prim Online, 2004. május 19. 14:00
A Megatrend 2000 Rt. Magyarországon elsőként nyerte el a Citrix CSA (Citrix Solution Advisor) "Gold" fokozatú minősítését, így 2004. május 10-től egyedül a Megatrend nyújtja hazánkban a legmagasabb szintű tanácsadói és mérnöki támogatást a Citrix felhasználói részére.
A minősítés a Megatrend és a Citrix Systems közötti több mint 7 éves partneri kapcsolat, közös munka és eredményes projektek sorának elismerését jelenti. A számos referencia értékű, Citrix alapú rendszere mellett a Citrix "Gold" partneri minősítése is garancia a Megatrend partnerei számára a sikeres és magas színvonalú vékony kliens beruházások lebonyolítására.

"Az elmúlt évek sok telephelyes ERP rendszer telepítései szinte megoldhatatlan feladat elé állítottak volna ügyfeleinket a Citrix Metaframe termékek szolgáltatásai nélkül" - mondta Hegedüs György, a Megatrend MCP, CCA szakértője. "A legnagyobb segítséget az alkalmazáspublikálás, az 50 távoli felhasználót meghaladó rendszerek menedzsmentje és a távoli nyomtatás területén nyújtják a felhasználók számára a Citrix megoldások. A Citrix ICA protokollnál mindmáig nem találtunk hatékonyabb megoldást ügyfeleink számára a vékonykliens technológiák terén."

Világszerte közel 50 millió ember használja naponta a Citrixet több mint 120 000 szervezetnél. A szoftver biztonságos és jól menedzselhető hozzáférést biztosít az üzleti információkhoz. A Citrix ügyfelei közé tartozik a Fortune 100 cégek mindegyike, a Fortune 500 vállalatok 99%-a, és a Fortune Global 500 cégek 92%-a.

A Citrix alkalmazás-szerverek segítségével távolból futtatható bármely Microsoft Windows alkalmazás, bármely hálózaton és hálózati kapcsolaton, bármely kliensen vagy kliens platformon - olyan sebességgel, mintha az a helyi gépen futna. A Citrix termékei világszerte versenyképes alternatívát kínálnak informatikai eszközparkok modernizálásához, értéknövelt funkciók hozzáadásához - költségtakarékosan, a legmagasabb megtérülési mutatóval. A Citrix segítségével egy úgynevezett applikációs szervert építhetünk. Az applikációs szerver bármilyen kliensgépre, bármilyen operációs rendszerrel, bármilyen hálózati protokollon vagy kapcsolaton eljuttatja a 16/32 bites Microsoft Windows alkalmazásokat. Ha alkalmazásunkat ezen keresztül futtatjuk, akkor az valójában a szerveren fut, a kliensgépen csak az alkalmazás képernyői jelennek meg. A virtuális gép egy teljes funkcionalitású asztali számítógép tökéletes illúzióját kelti: egér, billentyűzet és nyomtató funkciók; a mindössze 10 kbit sávszélesség-igény miatt teljesítménycsökkenés akár GSM kapcsolaton keresztül sem érzékelhető.
Kulcsszavak: Citrix Megatrend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05