Másfélszer nagyobb sebességre váltott a chello internet

forrás Prim Online, 2004. május 25. 10:55
A UPC Magyarország Kft. a változó előfizetői igényekhez igazodva jelentősen megnövelte, másfélszeresére gyorsította a chello kábeles internet-szolgáltatás adatforgalmi sebességét. A jelenleg széles körben elérhető leggyorsabb hazai lakossági internetkapcsolatot a szolgáltató változatlan áron, az előfizetési díj emelése nélkül biztosítja ügyfeleinek. Az internetezők valódi interaktivitását a chello azzal segíti, hogy egyidejűleg a feltöltési sebességet a duplájára növelte, ami immár lehetővé teszi a szélessávú adatküldést is.
A UPC a közelmúltban országszerte tovább korszerűsítette kábelhálózatait és megújította internet-szolgáltatásának műszaki hátterét. Szolgáltatási területének legnagyobb részén már bevezette a legújabb európai szabványnak (EuroDocsis) megfelelő internetes kiszolgáló rendszert, ami hosszú távon lehetővé teszi az adatátviteli sebesség lényeges növelését. Ennek nyomán a UPC a kábeles internetfelhasználói többsége számára immár változatlan előfizetési díj mellett jelentősen megnövelt, a korábbi 512/128 kilobit/másodpercről (kbps) automatikusan 768/256 kbps-ra átállított maximális le- és feltöltési sebességgel nyújtja chello classic elnevezésű szolgáltatását. Természetesen mostantól már az új előfizetők is eleve ezt a másfélszer gyorsabb hozzáférést biztosító csomagot vehetik igénybe - ugyancsak a hagyományos chello díjáért.

A főként otthoni és kisvállalkozások számára, magasabb díjért kínált korábbi chello plus szolgáltatási csomaghoz hasonló képességekkel rendelkező egyéni lakossági szolgáltatás kiemelkedő interaktivitást tesz lehetővé az otthoni felhasználók számára. A gyorsabb adatlehívás (letöltés) mellett ugyanis a felhasználók a korábbi sebesség kétszeresével küldhetnek adatokat, így a nagyobb méretű dokumentumok, saját készítésű nagyfelbontású képek, videóüzenetek és más tartalmak eljuttatása is minden eddiginél gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé vált.

Ezzel egyidejűleg a UPC a chello plus elnevezésű, egyszerre több számítógépen is használható kábeles internethozzáférési csomag le- és feltöltési sebességét is hasonló mértékben megnövelte (768/256-ról 1024/512 kilobit/másodperc), ugyancsak változatlan havidíj mellett. Ezáltal lehetővé vált, hogy akár otthoni felhasználók is a régi telefonmodemes csatlakozásnál csaknem hússzor gyorsabb, 1 megabites (ezer kilobites) internetkapcsolathoz juthassanak, megfizethető áron.

A sebességnövelés minden előfizető számára egységesen, teljesen automatikusan történik, az előfizetőknek ezt nem kell kérvényezniük, ez iránti igényüket nem szükséges jelezniük. A tervek szerint rövid időn belül abban a néhány városban is megújulhat a szolgáltatás, ahol a sebességváltáshoz szükséges fejlesztések még nem fejeződtek be.
Kulcsszavak: chello ISP UPC-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05