A Qualcomm budapesti iroda nyitását fontolgatja

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 26. 09:41
Az amerikai Qualcomm Inc. budapesti iroda megnyitását fontolgatja, mivel termékeinek piaci bevezetésére nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is fontos hídfőnek tartja a magyar fővárost - mondta Luigi Gasparollo, a Qualcomm alelnöke és európai igazgatója.
A Qualcomm Inc. a vezeték nélküli technológiák élen járó vállalata. Az Egyesült Államokban a Qualcomm CDMA-rendszere az egyik mobil kommunikációs szabvány.

A Qualcomm a piacon először 1989-ben jelent meg, azóta a mobilkommunikációs szoftvereket, csipeket fejlesztő cége. A társaság a világon eddig közös vállalkozásokban több száz millió dollárt fektetett be.

A Qualcomm Inc. a régióban csak Budapesten mutatkozott be eddig. Luigi Gasparollo cégének budapesti prezentációján elmondta: megjelenésük nincs összefüggésben azzal, hogy Magyarországon ősszel kiírják a harmadik generációs mobiltendert, amelyben technológiájuk vezető.

Hangsúlyozta viszont azt, hogy a laptopokban a vezeték nélküli kommunikációban használható úgynevezett Cardnet kártyák csip-piacán 50 százalékos részesedést szeretnének elérni.

A Qualcomm idén április végén az első negyedéves gazdálkodásáról szóló jelentésében a várakozásokat felülmúló profitról számolt be.

Ennek okát a világmobil piacának erősödésében látja, és ugyanezzel indokolta, hogy javított éves kilátásain.

A Qualcomm az idei év első negyedévében 488 millió dollár, részvényenként 58 cent adózott eredményt ért el, az egy évvel korábbi 103 millió dollár, részvényenkénti 13 centtel szemben.

A társaság bevétele 1,2 milliárd dollár lett a tavalyi negyedévi 1 milliárd dollár után. Az elemzők 49 centes részvényenként eredményre, 1,19 milliárd dollár bevételre számítottak.

A társaság már februárban javított eredménykilátásain, mert szaporodik a cég által szállított CDMA-technológiát hasznosító mobiltelefonok értékesítése a világpiacon.
Kulcsszavak: UMTS CDMA Qualcomm

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Verhetetlen árcédulával érkeznek az új E1N irodai monitorok

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 27. 19:07

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Az ügyfélelégedettség megőrzésére hívta fel a figyelmet a KPMG

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05