Praktikus kézírás-felismerő szoftver Palm OS készülékekhez

Milkovits Gábor, 2004. május 31. 17:47
Az Inkmark olyan kézírás-felismerő szoftvert fejlesztett ki Palm operációs rendszerű hordozható készülékekhez, amely könnyedén és azonnal felismeri a felhasználó saját kézírásával leírt karaktereket.
A MobileWrite v. 3.2 elnevezésű alkalmazás használatához nincsen szükség sem kézírásunk módosításához, sem a program testre szabásához, hanem azonnal megszokott írott betűinkkel vihetünk be bármilyen szöveget a készülékbe. A szoftver a pálcikával a képernyőre rótt sorokat betűkké, számokká és különféle írásjelekké alakítja, és a javításhoz sincs szükség billentyűzetre, elég, ha a javítandó részre irányítjuk az írópálcát, és a program azonnal opciókat kínál fel, amelyekből azokra rábökve kiválaszthatjuk a megfelelőt. Használatakor nem szükséges feltétlenül a kijelölt vonalakra rónunk a sorokat, ha kedvünk tartja, az egész képernyőt betöltő szavakat is leírhatunk. Ez különösen akkor lehet hasznos, amikor például csak rövid, egy-két szavas feljegyzést vagy emlékeztetőt szeretnénk beírni készülékünkbe. A szoftver mindenfajta Palm OS 3.5 vagy annál újabb Palm operációs rendszerrel működő készüléken használható, a kéziszámítógépektől az okos telefonokig. Mivel csak 266 kb memóriát igényel, régebbi készülékeken ugyanúgy fut, mint a legújabb hardverrel ellátott PDA-kon. A megoldás a különböző nyelvekben meglévő speciális karaktereket is támogatja és bizonyos szövegszerkesztési, például kivágó, másoló vagy beillesztő funkciókkal is el van látva.

A MobileWrite v. 3.2 20 dollárért vásárolható meg az interneten, illetve, ha valaki előbb ki szeretné próbálni, az ideiglenes használatra le is töltheti a szoftvert a világhálóról, az Inkmark weboldaláról.
Kulcsszavak: személyazonosítás pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50