DirectEurope portál: segíteni a vállalkozókat, önkormányzatokat

forrás Prim Online, 2004. június 8. 21:48
Az EU strukturális alapjainak megpályázását segítő portál a sikeres magyar kísérleti szakasz után beindulhat Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is.
Az Oracle június 8-án Brüsszelben az Eurochambres közreműködésével rendezett bemutatón ismertette a DirectEurope portál magyar változatának első eredményeit az Európai Bizottság tisztviselőinek és más brüsszeli székhelyű szervezetek képviselőinek. A DirectEurope az első olyan webhely Európában, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy segítse az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országok vállalkozóit, önkormányzatait és cégeit az EU strukturális alapjainak megpályázásában. A portál beindítása óta eltelt hét hetes időszak során több mint 1446 magyar felhasználó regisztrálta magát, és ezek közül mintegy 164 már nekilátott pályázata kidolgozásának.

Számos ágazatból jelentkeztek pályázók, köztük a távközlés, idegenforgalom, víztisztítás, logisztika, útburkolat-karbantartás, közlekedés, környezetbarát energiatermelés és gyermekgondozás területéről. Az érdeklődők között több önkormányzat, oktatási intézmény, diákszervezet és a közszférába tartozó egyéb szervezet is regisztráltatta magát.

A sikeres magyar kísérleti szakaszt követően az Oracle azt tervezi, hogy a következő néhány hónapban elindítja a lengyel, cseh és szlovák nyelvű változatot is az illető országokban. A portál online regisztrálást követően minden érdeklődő szervezet számára ingyen hozzáférhető.

Az EU-pályázatok elkészítése gyakran eléggé bonyolult, és számos szervezet nem rendelkezik az uniós követelményeknek megfelelő pályázatok kidolgozásához szükséges szakértelemmel, pénzügyi erőforrásokkal vagy idővel. A DirectEurope a következőkkel segíti a pályázókat:

- A projektötletek hozzárendelése a megfelelő országos beruházási prioritásokhoz
- Lépésről lépésre való segítségnyújtás a pályázat megírásához
- Szakértők rendelkezésre állásának biztosítása a DirectEurope tagjain keresztül.

A portál számos szolgáltatást kínál: a szükséges információkat rendezett formában biztosító adattárat, egy online pályázatkészítő eszközt, dokumentumkezelő funkciókat, online segédleteket a pénzügyi számításokhoz, önálló értékeléshez és minőségbiztosításhoz, valamint közvetlen kapcsolatot az illetékes szaktanácsadókkal és partnerekkel.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50