A Cisco és a Trend Micro bővíti biztonsági együttműködését

forrás Prim Online, 2004. június 10. 10:30
A Cisco Systems és a Trend Micro bejelentették együttműködésüket, melynek keretében átfogó hálózati féreg- és vírusfertőzés megelőző szolgáltatások fejlesztésével segítik a hálózatra épülő vállalkozások védelmét. Az új megállapodás a Cisco Network Admission Control (NAC - hálózati belépés-ellenőrző) programban korábban létrejött kapcsolat kibővítése, amely a Cisco hálózati infrastruktúrát és biztonsági rendszereket a Trend Micro féreg- és vírusvédelmi technológiájával, sebezhetőség-értékelő megoldásával és valós idejű fertőzésmegelőző képességeivel egyesíti.
A bővített megállapodás keretében a Cisco első lépésként a Trend Micro hálózati féreg- és vírusmintákat beépíti a Cisco IOS szoftverre épülő útválasztókba, a Cisco Catalyst kapcsolókba és a hálózati biztonsági készülékekbe telepített Cisco Intrusion Detection System (IDS - behatolásfigyelő rendszer) szoftverrel. Ennek köszönhetően a hálózati fenyegetések kezelése intelligensebbé válik, és egy további valós idejű fenyegetésvédelmi szint jön létre az ügyfelek ismert és ismeretlen hálózati féreg- és vírustámadásokkal szembeni védelméhez. A Cisco egy további Trend Micro technológiát is felhasznál, amely a későbbiekben még jobb fenyegetés-megelőzési képességeket biztosít, és az alábbi funkciókat kínálja:

Sebezhetőségi értékelés: Segítséget nyújt a sebezhető gépek elkülönítésében és védelmében, és növeli a végpontok védelmét.

Fertőzésmegelőzés: Integrálja a házirend alapú támadásszűrő képességeket a Cisco IDS szoftverbe a hálózati féreg- és vírusfelismerés felgyorsítása céljából, így segítve az ügyfeleket az új támadások korai szakaszban történő felismerésében, szűrésében és megfékezésében.

Károk helyreállítása: Biztosítja az ügyfeleknek az automatikus felmérést és a fertőzött rendszerek helyreállítását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50