IVSZ pályázat a versenyképes magyar IT szakemberekért

Akár 140 millió forintnyi támogatásban is részesülhetnek a HEFOP pályázatból az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) támogatásával induló cégek

forrás Prim Online, 2004. június 10. 14:40
A hazai infokommunikációs (IKT) kis és közepes vállalatok a legtöbb esetben nem tudnak megfelelő pénzügyi forrást biztosítani, hogy alkalmazottaikat folyamatos képzésben részesítsék. Pedig a versenyképesség növelése, de már megőrzése sem képzelhető el a szakmai ismeretek folyamatos fejlesztése nélkül. Az IVSZ ezért olyan mintaként szolgáló "metapályázatot" készített, amely jelentősen megkönnyítette a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) által kiírt, a vállalkozói képességek fejlesztésének támogatását célzó Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programra (HEFOP) beadott pályázatok sikeres elkészítését, és aktívan koordinálta a több cégből álló konzorciumok létrejöttét.
Az IVSZ mintapályázata számos cégnek adott kezdő lendületet

Az IVSZ tagok számára ingyenesen rendelkezésre bocsátott "metapályázat" ajánlásokat és minta szövegeket tartalmaz, amelyek segítségével leegyszerűsödött a pályázatok egyébként meglehetősen bonyolult és időigényes összeállítása. A dokumentum felhasználásával határidőre 22 cég adott be pályázatot önállóan vagy konzorcium tagjaként, a megpályázott támogatások összértéke eléri 140 millió Ft-ot. Sikeres pályázatok esetén, az elnyert támogatások felhasználásával a munkavállalalók az egész IKT iparágban használható általános szakismereteket és képesítéseket szerezhetnek.

Az IVSZ véleménye szerint az ehhez hasonló kezdeményezések más területeken is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a cégek forrásbevonással kapcsolatos elképzelései ne maradjanak meg az igény szintjén, hanem közös összefogással sok sikeres pályázat születhessen.

Az IVSZ tudomása szerint az alábbi cégek adtak be pályázatot a HEFOP-ra a metapályázat nyomán: AdviceSoft, Informo, DSS, Elender, E-group, Meditcom, SearchLab, FilterMax, ITC, Intersoft, FreeSoft, Interface, Delta Elektronik, Montana, IDG, KFKIDirect, C.Enter, HumanSoft, Pentatrade, Procomp, EuroOne, MátraCOMP Kft.

"Az IVSZ "metapályázatát" hasznosítva a HUMANsoft Kft., mint konzorciumvezető adott be pályázatot a győri Pentartade Kft.-vel, a szegedi I.T.C. Kft.-vel és a zalaegerszegi Procomp Kft.-vel közösen. A támogatást az ügyfélszolgálati rendszer továbbfejlesztésével összefüggő humánerőforrás képzésére kívánja igénybe venni. Cél továbbá a konzorciumi tagoknál olyan tudásszintű rendszermérnökök biztosítása, akik a képzést követően nemzetközileg elismert minősítések megszerzésére képesek. Az IVSZ kezdeményezése nagy segítséget jelentett pályázati anyagunk sikeres elkészítésében." - nyilatkozta Illés Antal a HUMANsoft Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakember-továbbképzés fontos versenyképességi kérdés

A munkaügyi szolgáltatások fejlesztésére 8 milliárd forintos uniós programot indított a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázata az IT szakemberek képzése esetén maximum 80%-os támogatást biztosít, amelynek keretében pályázatonként minimum 1 - maximum 18 millió forint igényelhető. A pályázat által elnyerhető támogatás az egész IKT szektor jövőjét jelentősen meghatározhatja, hiszen az EU-csatlakozással egyre fontosabbá válik, hogy szakembereink hivatalos minősítésekkel is rendelkezzenek, folyamatos képzésükkel az egész szakma minőségi elkötelezettsége emelkedjen. Az IVSZ kiemelt fontosságúnak tartja az FMM égisze alatt futó programot, hiszen az informatikai szakismeretek fejlesztése, színvonalának emelése az információs társadalom építéséhez és a gazdaság versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen feltétel.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09