Fizet a mobil

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 17. 09:45
A vezető japán mobilszolgáltató, a NTT DoCoMo szerdán több olyan készüléket mutatott be, amelyekkel kiskereskedelmi egységekben fizetni is lehet majd.
A készülékeknek a Sony cég által készített chipje, a FeliCa ugyanis számlapénzt is képes tárolni, de a jelentések szerint személyes adatok is rávihetők memóriakártyájára, azaz a telefonnal tulajdonosa adott esetben igazolhatja is magát.

A DoCoMo már a télen megkezdte az intelligens telefonok tesztelését és úgy számol, hogy még a nyáron szolgálatba állítja az i-mode továbbfejlesztéséből született kombinált kézibeszélőket. Mint közölték, ezek ára a mai korszerű készülékek árát nem múlja majd fölül. Eddig már több mint félszáz japán cég jelezte, hogy a DoCoMo új telefonjaira adaptált szolgáltatást indít. A cégek között személyfuvarozók is vannak.

Korlátozott fizetési lehetőségekre egyes mobilszolgáltatók már most is lehetőséget teremtenek, például parkírozási díj kiegyenlítésére. Ennek módszere általában egy speciális sms.

Az új japán telefonokat távolról működtethető biztonsági zárral is lehet majd kérni, azaz az elhagyott telefon funkcióit teljesen le tudja állítani feledékeny gazdája.
Kulcsszavak: mobilszolg DoCoMo NTT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09