Az Intel kivonja a forgalomból a mobil Pentium 4 processzorokat

Széll Zoltán, 2004. június 21. 10:10
Újból megerősítették, hogy az Intel 2005. első vagy második negyedévben beszünteti a mobil Pentium 4 processzorok gyártását, majd fokozatosan kivonja ezeket a forgalomból.
Ez először Anand Chandrashekher - az Intel mobiltermékekért felelős alelnöke és vezérigazgatója - szájából hangzott el a februári IDF 2004 tavasz konferencián. Chandrasekher itt bejelentette, hogy az Intel valószínűleg 2005. első negyedévben vagy kicsit később beszünteti a mobil Pentium 4 processzorok gyártását.

Most tajvani források "elővették" ezt a kijelentést, mégpedig abból az alkalomból, hogy az Intel partnereinek bemutatta legújabb mobil ütemtervét, amiben látszik, hogy az csak 2005. második negyedév végén "tüntetik el" a mobil Pentium 4 (MP4) processzorokat, azaz ekkor szüntetik be gyártásukat. Az Intel ezért azt ajánlotta, hogy a gyártók fokozatosan csökkentsék az olyan noteszgépek szállítását, amelyek ilyen lapkákat használnak, és helyettük inkább Pentium M alapú rendszereket szállítsanak. Az Intel szerint ugyanis a legújabb Pentium M (PM) lapkák már az MP4 termékekkel összehasonlítható teljesítményt kínálnak, sőt az ősszel érkező 90 nm-es Dothan gyorsabb változatai nagyobb sávszélességű frontoldali busszal, kombinálva az Alviso lapkakészlettel a PM lapkákat olyan pozícióba helyezi, hogy azok a könnyű és vékony modelleken túl a nagy tömegben gyártott, sőt a legnagyobb teljesítményű hordozható PC-kben is használhatók lesznek. Az Intel az asztali PC-ket helyettesítő, legnagyobb teljesítményű noteszgépekbe az asztali CPU-k és lapkakészletek beépítését ajánlja.
Kulcsszavak: mobil processzor Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05