MagyarOffice 2.0 Solaris platformon

forrás Prim Online, 2004. június 22. 14:38
Elkészült a MagyarOffice 2.0 Professzionális csomag Solarisos változata is. A multiplatformos koncepció értelmében a MagyarOffice irodai csomag minden változata valamennyi elérhető platformon azonos funkcionalitást és teljes fájlkompatibilitást kínál.
Multiplatformos irodai csomag

A MagyarOffice új termékcsaládja 3 termékverzióban kapaható, a magyar felhasználók igényeihez szabott felhasználói felülettel, súgóval, felhasználói segédlettel, sablonokkal, a legfrissebb MorphoLogic nyelvhelyesség- és helyesírás-ellenőrzővel, szinonimaszótárral, idegen nyelvi támogatási modulokkal és számos további kényelmi szolgáltatással.

A Professzionális a legteljesebb változat - pénzintézetek, nagyvállalatok és intézmények számára is átfogó irodai funkcionalitást kínál: a szöveg- és weblapszerkesztőn, táblázatkezelőn, bemutatókészítőn és rajzolóprogramon túl adatbázis-kezelőt, a Mozilla magyarított változatát (böngésző, levelező, csevegő), településszintű térképdiagram-készítőt, valamint optimalizáló modult is tartalmaz. A több mint 40 nyelvet felölelő nyelvi támogatás (szótárak, helyesírás-ellenőrzők) önmagában is kiemelkedő hozzáadott érték, amit számos egyéb hasznos funkció (PDF-export, makrorögzítés, kontextusfüggő magyar súgó, indexelt kereső, hangos tippek, 150 percnyi animált multimédiás súgó stb.) tesz teljessé. Szerkeszthető elektronikus felhasználói kézikönyv, illetve telefonos és online ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll, és kapható tankönyv és oktató CD-ROM is. Az oktatópartnerek akár OKJ és ECDL vizsgákra is felkészítik a felhasználót.

Ráadásul a MagyarOffice az operációs rendszer tekintetében is szabad kezet ad a felhasználónak: Linux-, Solaris- és Windows-platformon egyaránt elérhető. A MagyarOffice 2.0 Professzionális Solarisos változata a napokban készült el.

A solarisos verzió

A MagyarOffice 1.0 Alap változatából megjelenése után nem sokkal szintén készült Solaris-platformra lefordított változat, és valamennyi eddig megjelent MagyarOffice elérhető volt Linux- és Windows-felhasználók számára egyaránt. Felhasználói igény alapján most elkészült a MagyarOffice 2.0 Professzionális csomag solarisos változata is.

A multiplatformos koncepció értelmében a MagyarOffice irodai csomag minden változata valamennyi elérhető platformon azonos funkcionalitást és teljes fájlkompatibilitást kínál. Tehát a felhasználó megvásárolt licencjogát Linux-, Solaris- és Windows-környezetben egyformán tudja érvényesíteni: minden az adott MagyarOffice-változatban megtalálható funkcionalitás minden elérhető platformverzión működik. (A fájlkompatibilitás természetesen igaz akár egyéb (pl.: MacOS) platformokon futó OpenOffice-alapú más irodai csomagokra is.)

A MagyarOffice 2.0 Professzionális a Solaris 9 operációs rendszeren fut, integrálva az ottani magyar nyelvű Gnome 2.0 desktoppal. A szöveg- és weblap-szerkesztő, táblázatkezelő, bemutató-készítő és rajzolóprogram kódkompatibilis a MagyarOffice 2.0 Windows és Linux verziójával, míg a magyarított és integrált Mozilla a Mozilla 1.6 verziójára épül.
Kulcsszavak: Multiráció

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09