A Trend Micro folytatja a Cisco Network Admission Control program támogatását

forrás Prim Online, 2004. június 23. 11:38
A Trend Micro tovább folytatja a Cisco Network Admission Control (NAC) Program támogatását. A Trend Micro a legújabb NAC kompatibilis vállalati ügyfélmegoldás, a Trend Micro OfficeScan Corporate Edition 6.5 kiadásával tovább erősíti pozícióját, és továbbfejlesztett hálózati biztonsági eszközökkel támogatja Enterprise Protection Strategy (EPS) kezdeményezését.
A Cisco Self-Defending Network (önvédő hálózat) biztonsági stratégiájának részét képező NAC program a kliensoldali biztonsági megoldások hálózati szintű ellenőrzésével korlátozza a vállalati hálózatokban a hálózati férgek és vírusfenyegetések által okozott károk lehetőségét. Csak az informatikai biztonságért felelős rendszergazdák által beállított biztonsági házirendeknek megfelelő - például a legfrissebb telepített vírusvédelmi szoftvert futtató - kliensgépek számára engedélyezett a hozzáférés a hálózathoz.

A Trend Micro OfficeScan Corporate Edition v6.5 együttműködik a hálózati NAC kompatibilis eszközökkel a vírusvédelmi biztonsági házirendek betartatása érdekében. Az integrált Cisco Trust Agent (CTA) ügynökön keresztül az OfficeScan Corporate Edition kliensek kommunikálnak a Cisco hálózati eszközökkel, és együttműködésükkel segítik a rendszergazdákat a hálózati biztonsági házirendek betartatásában a vírus- és féregtámadások elkerülése érdekében. Ez a képesség különösen fontos a mobil munkavállalók és a külső alvállalkozók ellenőrzésekor, akik gyakran csatlakoznak a hálózathoz, és nem feltétlenül felelnek meg az ilyen biztonsági követelményeknek. Még egy támadás esetén is, a biztonsági házirend betartatásának képessége csökkenti az újrafertőzés esélyét, mivel a megfelelő biztonsági frissítésekkel nem rendelkező számítógépek azonosíthatók és kizárhatók a rendszerből.

Az NAC program támogatása továbbviszi a Trend Micro EPS elveit. Az Enterprise Protection Strategy a termékek, szolgáltatások és szakértelem koordinált szállításával átfogó megoldást kínál az ügyfeleknek a mai vegyes fenyegetések - például hálózati férgek és vírusok - termelékenységre és céges információkra gyakorolt hatásának kezelésére, a támadás teljes életciklusán keresztül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05