Ricoh Aficio 1515 sorozat: multifunkciós készülék A4-es mérethez

forrás Prim Online, 2004. június 29. 11:30
A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád új tagját, a kis munkacsoportos felhasználók igényeit kielégítő Aficio 1515 sorozatot. Az eszköz A4-es méretű dokumentumok másolására, nyomtatására, szkennelésére és faxolására alkalmas. A sorozat 4 modellből áll: Aficio 1515 (digitális másoló), Aficio 1515F (másoló/fax), Aficio 1515PS (másoló/nyomtató/szkenner) és Aficio 1515MF (másoló/nyomtató/szkenner/fax). Az utóbbi két konfiguráció akadálytalanul integrálható a legelterjedtebb hálózati környezetekbe és a kommunikációs lehetőségek - pl. scan to e-mail vagy az Aficio 1515MF esetében internetfax funkciók - széles skáláját kínálja.
A csak másolóként funkcionáló Aficio 1515 és a faxfunkcióval kiegészített Aficio 1515F a 15 lap/perc sebességű analóg és első generációs digitális másolókat váltják fel, már alapkiépítésben is képesek a kétoldalas dokumentumok kezelésére és bemelegedési idejük is jelentősen csökkent. Azoknak a felhasználóknak, akik teljes körű dokumentumkezelést igényelnek, a szinte bármilyen hálózati környezetbe integrálható Aficio 1515PS és az Aficio 1515MF eszközök jelentik a megoldást. A SmartDeviceMonitor és a Web Image Monitor böngésző-alapú csomagolt szoftverekkel a készülékek bármelyik hálózati számítógépről egyszerűen monitorozhatók. Nincs szükség egyéb eszközre vagy opciókra, így a munka hatékonysága növekszik, az üzemeltetés költsége csökken.

Az "egyszeri beolvasás - többszöri másolat" technológiának köszönhetően a többoldalas dokumentumok másolása probléma- és hibamentessé válik: a készülék a dokumentumot a memóriába olvassa és a másolatokat onnan készíti el, az eredetik ezáltal nem sérülnek, nem szakadnak el, a kész dokumentumok minősége egyenletesen kiváló, a nagy kapacitású papírtálca pedig biztosítja, hogy a munka gyorsan elkészüljön.

Az Aficio 1515 sorozat minden tagja egyszerűen kezelhető és logikus elrendezésű kezelőpanellel rendelkezik. A négysoros, 27 karakteres kijelzőpanel és a 4 navigációs gomb, amelyek a menükben való mozgást segítik, tovább könnyítik a felhasználó dolgát.

A nagy faxforgalmat bonyolító felhasználók számára az Aficio 1515F és az Aficio 1515MF faxmoduljának egyedülálló 3 másodperces átviteli sebessége minden bizonnyal meggyőző érvet jelent. A gyors- és közvetlentárcsázó gombokkal további idő takarítható meg. A készülékek alapkiépítésben tartalmazzák a LAN-fax funkciót, az internet-faxszal pedig különösen a távolsági átvitel esetén csökkenthetők a költségek. Az Aficio 1515PS és az Aficio 1515MF modellek scan to e-mail funkciója lehetővé teszi, hogy a beolvasott dokumentumok elektronikusan szétoszthatók legyenek, és közvetlenül a címzett számítógépére jussanak el. A felhasználói címjegyzék egyszerűen karbantartható egy böngésző segítségével, új címek a Web Image Monitor szoftverrel vehetők fel.

A Ricoh fontosnak tartja a környezet védelmét, így az Aficio 1515 sorozat minden tagját úgy tervezték, hogy a környezeti terhelés a lehető legalacsonyabb legyen. A QSU (Quick Start Up) technológiának köszönhetően a készülékek rövid idő alatt bemelegszenek (15 másodperc), energiatakarékos üzemmódból gyorsan felélednek, az első másolat 7,5 másodperc alatt készül el. Az ózon- és a zajkibocsátási szint az előírtak alatt marad, így a készülék kis mérete miatt akár a felhasználó közvetlen közelében is elhelyezhető. A kétoldalas üzemmód használatával papír és további költségek takaríthatók meg. A készülék az Energy Star védjegyet viseli.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05