Ricoh Aficio FX16 - multifunkciós készülék kis irodákba

forrás Prim Online, 2004. június 29. 17:22
A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád új tagját, az Aficio FX16 asztali multifunkciós készüléket, amely A4-es méretben nyomtat, másol, színesben szkennel és faxol, így ideális megoldás a kis létszámú irodákba.
Az eszköz festékpatronja ún. all-in-one típusú, azaz egyetlen festékkazettára van csak szükség. A scan to e-mail funkció és a nagy sebességű faxtovábbítás még hatékonyabbá és gyorsabbá teszik a kommunikációt. Kategóriájában egyedülálló módon az Aficio FX16 a vastag papír kezelésére is képes.

A kompakt felépítésű, kis helyigényű Aficio FX16-tal minden irodai feladat elvégezhető: a másoló, a nyomtató, a szkenner és a fax az alapkiépítés része, a működéshez egyetlen festékkazettára van csupán szükség, az ún. "plug and play" rendszerű telepítést követően a készülék azonnal üzemkész. A bemelegedési idő mindössze 42 másodperc, az első másolat 12 másodperc alatt elkészül, a másolási sebesség 16 lap/perc. A kompakt kialakításnak és az alacsony zajkibocsátásnak köszönhetően az Aficio FX16 közvetlenül a felhasználó mellett elhelyezhető. A készülék bemeneti és kimeneti papírtálcája is belső kiépítésű, a kézi adagolóba pedig akár 163 g/m2 súlyú papír is helyezhető.

Az Aficio FX16 kezelőpanel a termékcsalád többi tagjához hasonlóan logikus elrendezésű és egyszerűvé teszi a készülék használatát: az egyes funkciók egyértelműen elkülöníthetők, a készülék állapota világosan látható, az egyes munkák pillanatok alatt beprogramozhatók. A 600 dpi-s felbontásnak és az egyszeri beolvasás-többszöri másolat technológiának köszönhetően az eszközzel kiváló minőségű, professzionális üzleti dokumentumok készíthetők úgy, hogy a többpéldányos másolás közben, még a normáltól eltérő eredetik esetén sem romlik a minőség. Az alapkiépítésben 8 MB nyomtatómemória lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű dokumentumot tároljon a készüléken.

Az Aficio FX16 sztenderd 24 bites szkennere és a beépített TWAIN meghajtó lehetővé teszi, hogy a felhasználó a fekete-fehér és a színes eredetiket is közvetlenül a számítógépére küldhesse. Könyvek és magazinok az üveglapról közvetlenül szkennelhetők. A készülékhez szintén alapkiépítésben tartozik a 30 lapos eredeti-behúzó, amellyel a többlapos eredeti dokumentumok is könnyen feldolgozhatók. A 33,6 Kbps sebességű modemnek és a nagy sebességű nyomtatóműnek köszönhetően az Aficio FX16 gyorsan feldolgozza a beérkező faxokat. Egyszerre több feladat is elvégezhető, mivel a készülék a memóriából dolgozik, amely növeli a megbízhatóságot és a felhasználó kényelmét.

Az eszköz karbantartása a sokféle funkció ellenére is nagyon egyszerű. Ha kifogy a festék, a festékkazetta könnyen és gyorsan kicserélhető, így nincs a munkában fennakadás. Az Aficio FX16 a Ricoh termékeinél már megszokott környezetbarát tulajdonságokkal rendelkezik: az energiafelhasználás, az ózon- és a zajkibocsátás szintje alacsony, és ha nincs használatban, automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsol bizonyos idő után.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09