Júliustól nem lehet előfizetni a kedvezményes internet-díjcsomagokra

forrás Prim Online, 2004. június 29. 13:01
Az állami támogatás tavaly év végi eltörlése ellenére a Matáv 2004. december 31-ig változatlan feltételekkel fenntartja 15, 40 és 100 órás ("KezdőNet", "HaladóNet" és "IntenzívNet") internet-díjcsomagjait azok számára, akik július 1. előtt előfizettek arra. Július 1-jétől a Matáv nem értékesíti új ügyfeleknek a kedvezményes csomagokat. A Matáv új nagykereskedelmi ajánlatai alapján kialakított díjcsomagokkal az internetszolgáltatók fogják megkeresni az ügyfeleket.
A Matáv az információs társadalom építése érdekében 2002 augusztusában új internetes konstrukciókat vezetett be, amelyekhez tavaly tavasszal újabbakat társított: 2003. március 1-jétől a Matáv nagykereskedelmi konstrukcióban is kínálta a korábban kiskereskedelmi forgalomban bevezetett 15 és 40 órás internet-díjcsomagjait, és emellett egy új, 100 órás internetcsomaggal is megjelent a piacon. Ezek révén számottevően - átlagosan mintegy 25%-kal - csökkent az internetezés költsége.

A kedvezményes internet-díjcsomagokról szóló megállapodásnak megfelelően a kormány és a szolgáltatók azonos nagyságrendű támogatással járultak hozzá a kedvezményes díjak nyújtásához. Az állami támogatás 2003. december 31-ig élt, a Matáv azóta saját maga finanszírozza a kedvezményes csomagok fenntartását. Az állami támogatás eltörlését követően a Matáv lehetővé tette ügyfelei számára, hogy 2004. június 30-ig a korábbival azonos feltételek mellett vehessék igénybe a kedvezményes, 15, 40 és 100 órás internet-díjcsomagokat. Mivel a Matáv fontos célnak tartja a hazai internetezés tömeges elterjesztését, ezért úgy döntött, hogy azt követően további fél évig (2004. december 31-ig) változatlan feltételekkel biztosítja a KezdőNet, HaladóNet és IntenzívNet csomagokat azon ügyfelei számára, akik 2004. július 1-je előtt fizettek elő arra. A kedvezményes díjcsomagok további értékesítése viszont megszűnik július 1-től.

A döntés következtében a KezdőNet, HaladóNet és IntenzívNet csomagok előfizetőinek elegendő idő áll rendelkezésükre új internet-díjcsomag választásához. Tekintettel arra, hogy a Matáv új nagykereskedelmi ajánlatokat dolgozott ki, az ezek alapján kialakított új ajánlatokkal már az internetszolgáltatók fogják megkeresni az ügyfeleket. Emellett a modemmel internetező kis forgalmú ügyfeleknek kínálja a Matáv Nyílt Internet szolgáltatását, amelyet külön szerződéskötés és havidíj nélkül lehet igénybe venni. Azok az ügyfelek, akik szélessávon szeretnének internetezni, a Matáv internetszolgáltató partnereitől és a Matávtól (Matáv ADSL Komplex, Komplex Plusz) rendelhetik meg az ADSL szolgáltatást.
Kulcsszavak: internet tarifa ISP Matáv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50