LLP: Költségelszámolás, nem csak a szolgáltató iparnak

forrás Prim Online, 2004. június 29. 14:14
A time@work idő- és költségnyilvántartó (PSA) megoldás alappilléreit felhasználva az LLP programozói a közelmúltban elkészítettek egy önálló költségelszámoló megoldást, az eXpense-t. Mivel ez az alkalmazás iparág-független - ellentétben a time@work-kel, amelyet mintegy 5 évvel ezelőtt kifejezetten a szolgáltató szektor számára fejlesztett az LLP - már minden olyan vállalat tudja használni, amely automatizálni szeretné a dolgozók költségeinek elszámolását, vagy a költségek elemzését. Az eXpense iránti élénk nyugati-európai érdeklődés után az LLP most Magyarországon és a régió többi országában is hasonló sikerekre számít.
A time@work által kínált összetett funkcionalitások egy részét - pl. az alkalmazottak által végzett tevékenységek és idők pontos rögzítését, ezek ügyfelekhez és projektekhez rendelését, a megfelelő konzultációs díjak meghatározását, stb. - jellemzően csak a szolgáltató szektorban alkalmazzák, míg a PSA megoldásokat jellemző egyéb nyújtotta funkciókra - így a költségelszámolásra és elemzésre - minden iparágban tevékenykedő vállalatnak szüksége van. Az eXpense kifejlesztése óta eltelt néhány hétben már több iparág - biztosítók, olajipar, informatika, stb. - vásárolta meg a rendszert, főként Nyugat Európában. Az Enzo Consulting például Írországban, Angliában és Svájcban lévő irodái számára vezeti be a megoldást 200 felhasználó számára.

Az eXpense megoldás igény szerint alakítható jóváhagyási procedúrái segítségével leegyszerűsíti a vállalatok dolgozói, azok felettesei és a pénzügyi osztályon dolgozók adminisztratív munkáját. A munkavégzés során felmerült - az alkalmazottak által készpénzben, vagy hitelkártyával fizetett - költségeket, akár egy távoli irodában ülve, pár perc alatt Web-en keresztül is vissza lehet igényelni. Az eXpense bevezetése mindössze néhány napot vesz igénybe, a szoftverbevezetés költségei néhány hónap alatt megtérülnek, használata gyors és egyszerű. Az új alkalmazás gazdaságos alternatívát nyújt minden iparágban tevékenykedő vállalat számára.

A rendszer automatikusan képes egyazon időben felvitt különböző költségszámlák összesítésére, a különböző devizanemekben felvitt adatok egységesítésére, kikalkulálja az egyes költségtípusokra vonatkozó áfa-tartalmat és komplex jóváhagyási rendszere segítségével lehetőséget biztosít arra, hogy a felettesek engedélyezzék a munkatársak számára a kifizetést a házipénztárból.

A rendszerben lehet a gépkocsihasználat-elszámolással kapcsolatos információkat is tárolni, amelyhez kilométer-kalkulátor is tartozik. Az eXpense igen felhasználóbarát, melyet az is bizonyít, hogy pl. miután az alkalmazott megadja a költség fajtáját és bruttó összegét, a költségekhez a rendszer automatikusan hozzáilleszti a megfelelő főkönyvi számokat, melyeket továbbít a könyvelési rendszer számára. Az eXpense megoldás nemcsak az elszámolási folyamatok adminisztratív oldalát könnyíti meg, hanem lehetőséget nyújt az operatív költségek összetételének teljes körű elemzésére is, amelynek eredményeiből a vállalatvezetés értékes információkat kaphat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50