Szuperszámítógépes Linux szakértői hálózatot épít a Novell

forrás Prim Online, 2004. június 30. 09:57
Az International Supercomputer Conference (ISC) rendezvényen (Heidelberg, Németország) a Novell bejelentette a nagy teljesítményű szuperszámítógépes (High Performance Computing - HPC) Linux szakértői hálózatát. A program célja a szuperszámítógépes szakértelemmel rendelkező technológiai partnerek összefogása.
A bemutatón a Novell, az Intel és az SGI közösen mutatta be az innovatív, ipari szabványokra épülő szuperszámítógép-technológiát, amely Intel Itanium 2 architektúrát, az Intel legújabb szoftverfejlesztő eszközeit és egy SGI Altix 350 megosztott memóriás HPC rendszert használ, és amelyen a Novell piacvezető SUSE LINUX Enterprise Server platformja fut.

Manapság a nagy teljesítményű számítástechnika szerves részét képezi a vállalati számítástechnikának, és nem korlátozódik csupán az oktatási, kutatási és védelmi szektorra, ahonnan származik. A mai iparágak, köztük a pénzügy, gyógyszerészet és az elektronika számára elengedhetetlen a szuperszámítógépek használata a jobb termékek fejlesztéséhez és a piacralépési idő csökkentéséhez. A Novell HPC Linux szakértői hálózatában való részvétel lehetővé teszi a partnereknek szuperszámítógépes ismereteik megosztását egymással. Ráadásul a Novell HPC Linux szakértői hálózathoz csatlakozó új cégek hat havi ingyenes hozzáférést kaphatnak a Novell PartnerNet Technológiai Partnerek Programjához. Ezeken kívül különleges kedvezményeket élvezhetnek, például hozzáférhetnek a Novell piacvezető SUSE LINUX technológiájához, világszínvonalú szolgáltatásaihoz és támogatásához, valamint a társértékesítési lehetőségekhez. A Novell a HPC Linux szakértői hálózatának részeként olyan vállalatokkal működik együtt, mint a Fujitsu Siemens Computers, a HP, az IBM, az Intel vagy az SGI. A Novell célja a hálózat kiterjesztése további több mint 50 piacvezető cégre az év végéig.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09