150 milliós piacon terjeszkedik a Pannon GSM tulajdonosa

forrás Prim Online, 2004. június 30. 11:35
Folytatja az ázsiai terjeszkedést a Telenor, a Pannon GSM tulajdonosa, amely 2004 áprilisában nyerte el a két új pakisztáni mobiltelefon-licensz egyikét. Az újonnan létrejövő mobilszolgáltató alapításában és beindításában a Telenor-csoport nemzetközi vállalataitól, így a Pannon GSM-től is érkező kiváló szakemberek vesznek részt.
Ezen a héten jelentették be, hogy a társaság pakisztáni szolgáltatójának vezérigazgatója Tore Johnsen lesz, aki eddig a Telenor malajziai érdekeltségét, a DiGi mobilszolgáltatót vezette. Tore Johnsen 1974 óta dolgozik a Telenornál, s jelentős szerepet játszott a Telenor-csoport ázsiai sikereiben.

A Telenor-csoport kiterjedten támaszkodik a cégcsoport nemzetközi vállalatainál tapasztalatot szerzett, sikereket aratott szakemberek munkájára az új szolgáltató tevékenységének beindításakor. A Pannon GSM munkatársai számos alkalommal bizonyították szakmai rátermettségüket külföldön is, hiszen többek között Malajziában, Bangladeshben, Ukrajnában, Írországban, Montenegróban és Norvégiában is dolgoztak és dolgoznak magyar szakemberek a cégcsoport társaságainál. Így nem csoda, hogy a Telenor-csoport pakisztáni szolgáltatójának munkájában is már a kezdetetektől részt vesznek a Pannon GSM munkatársai. Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója elmondta: "A Pannon GSM munkatársai számára óriási kihívás, hogy egy még kialakulatlan, a hazai viszonyokhoz képest fejletlen piacon járulhatnak hozzá a Telenor-csoport további sikereihez. Persze egyúttal hatalmas kaland is egy távoli, nagy hagyományú, gazdag és jelentős országban dolgozni ebben a kifejezetten 21. századi iparágban."

A 150 milliós Pakisztán a világ hatodik legnépesebb állama, ahol a mobilpenetráció 2003 végén mintegy 2,3 százalékos, a földi telefonvonalakkal való ellátottság aránya mintegy 2,4 százalékos volt. A Telenor az elkövetkező 5-7 évben jóval egymilliárd dollár feletti értékű beruházásra készül az országban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50