Megatrend: 200 millió forintos tőkeemelés a román leányvállalatnál

forrás Prim Online, 2004. július 1. 12:15
A Megatrend Rt. 200 millió forintos tőkeemelést hajtott végre 2002 júliusában alapított romániai leányvállalatánál, így tulajdonhányada 61%-ra emelkedett.
A Megatrend Románia Srl. másik tulajdonosa a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt., amelynek tulajdonrésze a 2004 áprilisi 130 millió forintos tőkeemelés után 39%-ot tesz ki. A Megatrend Románia így a térség legmagasabb jegyzett tőkéjű magyar tulajdonú szoftverfejlesztő cége.

"A romániai terjeszkedés mellett a piac felfutása és a földrajzi közelség szólt" - mondta K. Szabó Imre, a Megatrend 2000 Rt. elnök-vezérigazgatója. "Célunk a 20%-os piaci részesedés megszerzése, amelyből 10%-ot tervezünk az első öt év alatt." K. Szabó szerint a román piac mintegy 10 évvel van lemaradva a magyar piac mögött, így ott most várható az a felfutás, ami Magyarországon a 90-es évek derekán zajlott le.

A Megatrend stratégiai terméke, az Infosys Intergált Vállalatirányítási Rendszer eddig hat cégnél került bevezetésre Romániában. 2003-ban három szerződés kötöttek, idén pedig két aláírt szerződés után további négyet terveznek.

A Megatrend számára jelentős versenyelőnyt jelent a - hazai piac után - a román piacon is a nyugati vetélytársakkal szemben, hogy az egyedi igényeknek megfelelő, testreszabott, rugalmas megoldásokat kínál a kis- és középvállalatoknak, ráadásul lényegesen olcsóbban, mint a multinacionális cégek. A román piacon a Megatrend fő versenytársa az SAP, a Megatrend szakembergárdája azonban a teljes funkcionalitást kínálja beépített fejlesztőeszközzel, egyedi szakmai rendszerekkel és egyedülálló helyi piaci ismerettel. Az Infosys lokalizálásban, illetve a testreszabásban már a helyi leányvállalat fejlesztői is közreműködnek.

A Megatrend Romaniát Páll István ügyvezető igazgató, Barcza Zoltán operatív igazgató és Csík Róbert kereskedelmi igazgató irányítják.

A Megatrend 2004 őszén Ukrajnában tervezi újabb leányvállalat alapítását.
Kulcsszavak: Infosys Megatrend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50