PIXMA: A Canon új nyomtató-családja

forrás Prim Online, 2004. július 9. 13:52
A Canon ma bejelentette stratégiai fontosságú, futurisztikus stílusú PIXMA sorozatát, amely a személyi fotónyomtatók iránt gyorsan növekvő igények kielégítését célozza. A takarékos, de minőségi nyomtatás elvárásainak megfelelve a PIXMA-család minden tagja 2 pikoliteres, vagy annál is kisebb térfogatú tintacseppekkel dolgozik, ami azt jelenti, hogy hozzávetőleg a kétmilliomod része egy átlagos esőcsepp méretének.
A Canon Cannes-ban, Pierre Cardin nyári rezidenciájában egy exkluzív partival ünnepelte meg a bejelentést, ahol Helena Christensen - miután EOS 300D fényképezőgépével készített néhány fotót -, bemutatta, hogy milyen egyszerű az új PIXMA sorozattal a fotók nyomtatása, amelyeket nem sokkal később dedikáltan nyújtott át a vendégeknek.

A digitális fényképezőgépek gyors ütemű terjedésének egyenes következménye az otthoni fotónyomtatás iránti igények növekedése. Az olyan piaci tényezők, mint az egyre javuló nyomtatási minőség, az alacsonyabb árak, nagyobb kompatibilitás és könnyebb kezelhetőség szintén erősítik azt a tendenciát, hogy a felhasználók közvetlenül a fényképezőgépükből akarják kinyomtatni a fotóikat.

A futurisztikus stílusnak és a "plug and print" fotólabor minőségű nyomtatás képességének birtokában a Canon nagy elvárásokkal bocsátja útjára a 8 új PIXMA készüléket. Közülük 5 támogatja a PictBridge szabványt, amelynek eredményeképpen a mai fényképezőgépek nagy része közvetlenül - személyi számítógép közbeiktatása nélkül - csatlakoztatható hozzájuk.
Speciális Canon-média használatakor pedig a végeredmény minősége jobb lehet, mint a fotólaborokból származó képeké.

A most bejelentett PIXMA sorozat négy egyfunkciós nyomtatót tartalmaz általános feladatok, illetve fotók és dokumentumok kinyomtatásához:

PIXMA iP1500: 18 lap/perc sebességű, belépő-szintű nyomtató
PIXMA iP2000: 20 lap/perc sebességű, PictBridge-kompatibilis, két-utas papíradagolás,
PIXMA iP3000: 22 lap/perc sebességű, PictBridge-kompatibilis, alkalmas CD-R és kétoldalas nyomtatásra, két-utas papíradagolás, különálló tintatartályok,
PIXMA iP4000: 25 lap/perc sebességű, PictBridge-kompatibilis, alkalmas CD-R nyomtatásra, két-utas papíradagolás, különálló tintatartályok, 5 tintás ContrastPLUS rendszer a professzionális minőségű fotónyomtatás megvalósítása érdekében.

Az új sorozat azonban négy multifunkciós eszközt is magában foglal:

PIXMA MP110: 18 lap/perc sebességű nyomtatás - szkennelési és másolási funkciók,
PIXMA MP130: 18 lap/perc sebességű nyomtatás - szkennelési és másolási funkciók, PictBridge-komaptibilitás, fotó-index lap nyomtatása,
PIXMA MP750: 25 lap/perc sebességű nyomtatás - szkennelési és másolási funkciók, közvetlen nyomtatás, automatikus dokumentum-adagoló, CD-R és kétoldalas nyomtatás, két-utas papíradagolás, különálló tintatartályok,
PIXMA MP780: ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint a PIXMA MP750 - de képességei fax-lehetőséggel bővülnek.

Új formatervezés - új képi világ

Az új PIXMA sorozat dizájn-ja abba az irányba mutat, hogy a személyi fotónyomtatók ne csak elengedhetetlen készülékek, hanem egyre inkább kívánatos kellékek legyenek. A sorozat fő jellemzői:

Kiváló minőségű anyagok és futurisztikus dizájn, ami új "látványt és érzetet" nyújt
Tárolás és használat könyvespolcon is lehetséges a két-utas papíradagolásnak köszönhetően, kis helyfoglalás, alacsony zajszint
Olyan integrált funkciók, mint a CD-R vagy automatikus kétoldalas nyomtatás
Kifinomult stílusuknak köszönhetően minden környezetben jól mutatnak, a nappalaitól az irodáig

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05