MeH és T-Mobile: mobilon elérhető EU-s információk

Kovács Attila, 2004. július 13. 16:00
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) és a T-Mobile együttműködést kötött annak érdekében, hogy az Európai Unióval kapcsolatos, közérdekű és sokak által keresett információk a mobiltelefonosok számára is egyszerűen elérhetők legyenek.
Az együttműködés részleteiről és az elérhető politikai, gazdasági tartalmak köréről Kiss Péter miniszter és Sugár András vezérigazgató július 13-án a budapesti Hotel Inter-Continentalban közös sajtótájékoztatót tartott.

Ezentúl SMS-ben és WAP (a T-Mobile WAP portálján, t-zoneson) portálon is szolgáltat európia uniós informácókat (hírek, pálázati lehetőségek, idegenforgalom, népesség, államforma, politikai berendezkedés, gazdaság, tagországi infók, intézmények, munkavállalás, egészségügyi ellátás, magyar külképviseletek, magyarországi külképviseletek) az Euvonal (www.euvonal.hu és/vagy www.eu2004.hu) tájékoztató szolgálat.

Kiss Péter kiemelte a kormányzati és versenyszektor együttműködését a közérdekű uniós információk minél több helyre való eljuttatásában.

Sugár András hangsúlyozta, a t-zoneson kialakított új EU-s MeH-infók rovata az esélyteremtés része, a mobilelérés pedig a spontán infórmációelérés kényelmét nyújtja.

A tájékoztatón megemlíztették továbbá, hogy a szolgáltatást a versenytárs Vodafone és Pannon GSM felhasználói is igénybe vehetik.
Kulcsszavak: T-mobile-hu EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05