Microsoft-partnerkonferencia: bővülő lehetőségek, növekvő beruházások

forrás Prim Online, 2004. július 14. 19:00
A Microsoft július 11-én megnyitotta a Microsoft Worldwide Partner Conference 2004 konferenciát nemzetközi iparági partnerei számára. A rendezvény mottója a "Gyorsaság", melynek középpontjában az átdolgozott Microsoft Partner Program első évben elért sikere és a program második évében tapasztalható felgyorsulás áll.
A "Microsoft Worldwide Partner Conference 2004" július 11. és július 13. között került megrendezésre, a torontói Metro Toronto Convention Centre épületében. A világ minden tájáról 5500 üzleti és marketingvezető, értékesítési szakember és megoldástervező érkezett a rendezvényre.

A konferencia fő előadásait Allison Watson, a Microsoft nemzetközi partneri értékesítési és marketingcsoportjának alelnöke mellett a Microsoft több vezető tisztségviselője tartotta, a fénypont pedig Steve Ballmer vezérigazgató beszéde volt.

A Microsoft Partner Program újraindításának sikerén felbuzdulva a Microsoft a Megoldás Kompetenciákhoz szorosan kapcsolódó programokat és egyéb lehetőségeket fog bemutatni, amelyek révén a partnerek egyértelműen meg tudják határozni, és ki tudják alakítani az üzleti modelljüknek leginkább megfelelő - egy vagy több - megoldási szakterületet, ezzel pedig még nagyobb üzleti lehetőségekre tehetnek szert. Az elkövetkező év folyamán a Microsoft több területen is átalakítja a partnereket segítő tevékenységeit, így például a Microsoft és partnerei közös marketingjét, amely növeli az ügyfelek körében a keresletet és a kínálat ismertségét, valamint olyan új erőforrásokat és eszközöket hoz létre, amelyek még nagyobb összhangot teremtenek a Microsoft üzleti partnereinek világméretű ökoszisztémáján belül.

A 2004-es nemzetközi partnerkonferencia számos új kezdeményezésnek, partneri programnak, technológiának és terméknek jelenti első állomását:

  • Nyitó előadásában Allison Watson bejelentette, hogy a Microsoft kibővíti partnerkapcsolatait és a lehetőségek körét: a 2005-ös pénzügyi évben 1,5 milliárd dollárról 1,75 milliárd dollárra emeli a partneri csatornára fordított forrásainak összegét. A beruházás megnövelésének eredményeképpen több dolgozó, több képzés és több támogatás áll majd a partnerek rendelkezésére. Watson azt is bejelentette, hogy a világ különböző részein tevékenykedő összes leányvállalat a Microsoft és partnerei által közösen végzendő, "partneren keresztül történő marketing" céljára fogják fordítani marketing-költségvetésük 35 százalékát.
  • Sanjay Parthasarathy, a fejlesztői és platformváltási terület vállalati alelnöke számos, a szoftvergyártó cégeknek szóló új és kibővített üzleti és technikai segítőprogramot mutatott be. A Microsoft immár 20 éves tapasztalattal rendelkezik a független szoftverfejlesztői közösséggel ápolt kapcsolatok terén, és erre alapozva olyan programokat alakított ki, amelyek üzleti életciklusuk kritikus szakaszaiban nyújtanak segítséget a fejlesztőcégeknek, így például az architektúra elkészítése, a tervezés és a fejlesztés folyamán. A következő programokat jelentette be: Royalty Licensing Program (Jogdíjas licencprogram), ISV Buddy Program (Szoftverfejlesztői segítőprogram), MSDN szoftverfejlesztőknek, szoftverfejlesztői közösségi napok, szoftverfejlesztői bemutatók, Microsoft Windows hibajelentési szolgáltatás.
  • Allison Watson jelentette be a Channel Builder nevű újdonságot is. Ez egy online eszköz és offline rendezvények kombinációja, amely módot ad a Microsoft partnereinek az együttműködésre és kínálatuk más Microsoft-partnerek körében történő népszerűsítésére. Watson kiemelte a Channel Builder legfontosabb előnyeit: hogy segít a szoftverfejlesztőknek kapcsolatot teremteni a rendszerépítőkkel, a rendszerintegrátorokkal, a disztribútorokkal, a viszonteladókkal és a többi szoftverfejlesztővel, elősegíti értékesítési csatornájuk kiépítését, további árbevétel-szerzési lehetőséget teremt számukra a többi Microsoft-partnerrel való együttműködés révén, továbbá új földrajzi területekre terjeszti ki üzleti tevékenységeik hatókörét.
  • Előadása során Kevin Johnson, a nemzetközi értékesítési, szolgáltatási és marketingcsoport alelnöke átadta a Bayshore Solutions nevű Microsoft-partnercégnek a "Winning Customer Award" nevű díjat, elismerve ezzel a Bayshore Solutions kimagasló teljesítményét az olyan partnercentrikus megoldások terén, amelyek képessé teszik a vállalatokat és az embereket lehetőségeik teljes megvalósítására. A Bayshore Solutions innovatív, egyúttal pragmatikus szemlélettel törekszik ügyfelei szükségleteinek kielégítésére, új üzleti lehetőségek elnyerésére. Megosztja velük azokat a külső vizsgálatokból nyert adatokat, amelyek bemutatják a Microsoft Windows platform előnyeit a nyílt forráskódú szoftverekhez képest. A Bayshore Solutions módszerének eredményeképpen az ügyfelek úgy érzik, hogy tényeken alapuló informatikai döntéseket hoznak. Johnson hangsúlyozta, hogy a Microsoft továbbra is biztosítani fogja partnereinek azokat a tényadatokat, amelyekkel megválaszolhatják az ügyfelek körében a Linux kapcsán jelentkező kérdéseket.
  • A Microsoft szolgáltatási tevékenységéért felelős vállalati alelnök, Rick Devenuti bejelentette a Microsoft Services Partner Advantage nevű konstrukciót, amely a legújabb a partnerek számára elérhető támogatási lehetőségek sorában. A Microsoft partneri közösségének sajátos szolgáltatási igényeit szem előtt tartva kialakított Microsoft Services Partner Advantage a szükségleteknek megfelelő méretű, egyedi támogatási konstrukciókat biztosít. Ennek keretében közvetlen hozzáférésre nyílik mód a Microsoft eszközeihez és belső erőforrásaihoz, amelyek révén a partnerek hatékonyabban végezhetik a Microsoft termékeire és technológiáira épülő fejlesztési, bevezetési és támogatási tevékenységüket.
Kulcsszavak: Microsoft konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50