Korszerű IP telefónia a Megatrend IT infrastruktúra-üzletágának megoldásaival

forrás Prim Online, 2004. július 21. 16:30
A Megatrend 2000 Informatikai Rt. lett az Integrated Research (IR) kizárólagos magyarországi partnere. Az Integrated Research, amely 1988 óta fejleszt menedzsmentszoftvereket Windows, Unix, Linux, HP Nonstop és IP telefónia alkalmazásokhoz, több mint 40 országban van jelen megoldásaival.
Jelenleg az Integrated Research Prognosis IP Telefon Menedzsment (IPTM) termékének 7.07-es verziója fut több magyarországi helyszínen tesztelés céljából, így például a Cisco Magyarországnál is.

"A Prognosis előnye a többi menedzsment szoftverrel szemben az, hogy nem igényel különösebb hardvert, akár egy egyszerű notebookon is futtatható, valamint a beépített adatbáziskezelő, illetve jelentéskészítő alkalmazásnak köszönhetően nincsenek további szoftver költségek" - mondta el Prikk János, a Megatrend IT Infrastruktúra üzletágának a vezetője.

A Prognosis támogatja a Cisco Unity, a Cisco Customer Response, a Cisco Callmanager, valamint a legújabb Cisco Callmanager Express alkalmazást. Az Integrated Research Cisco AVVID partner, amely többek között azt jelenti, hogy az alkalmazás mindenre kiterjedő tesztelésen ment keresztül, és teljes mértékben megfelel a Cisco ajánlásainak.

Az IPTM előnyei az egyszerű installálás, könnyű konfigurálhatóság, a valós idejű hibajavítás, SLA, teljesítmény és esemény menedzsment, a beépített hardver menedzsment, a ténylegesen valós idejű mintavételezés (akár 2 másodpercenként, minimális CPU-terheléssel), az integrált adatbázis a későbbi riportok és összehasonlító táblázatok készítéséhez, a kivételes mélységű diagnosztikai lehetőségek, valamint a nagyfokú skálázhatóság (akár több száz cluster és több ezer telefon). A menedzsmentszoftver segítségével akár 50 felhasználós IP telefonrendszertől kezdve, legfeljebb 6000 Ft/felhasználó éves díjért teljeskörű felügyelet alá vonhatjuk az egész IP telefonhálózatot.

Az Integrated Research szorosan az IP telefóniához kapcsolódóan fejlesztette ki az IP Telephony Assessor (IP Telefonhálózat Felmérés) alkalmazást. Ennek segítségével felmérést végezhetünk a VOIP hálózat kialakításának lehetőségeiről és előnyeiről mielőtt tényleges beruházást vagy akár "próbaüzemet" végeznénk valós IP telefonokkal. A valós idejű Prognosis architektúra garancia arra, hogy a meglévő adathálózati eszközök segítségével meghatározhatóak legyenek a VOIP alkalmazások segítségével kiaknázható maximális lehetőségek. Az alkalmazás általánosan elfogadott mérőszámokkal generál eredményeket a hálózati VOIP lehetőségeiről. Az IP Telephony Assessor része az IPTM-nek, de külön alkalmazásként is hozzáférhető.
Kulcsszavak: VoIP IP Megatrend

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50