Vírus Buster, NOD32: ismét 100%VB Award

Geza Papp, 2004. július 30. 10:20

Ma - a megszokottnál korábban jelent meg a Virus Bulletin augusztusi
száma, amit nagyon vártam. A független angol lap kéthavonta teszteli az
arra érdemesült antivírus szoftvereket. Várakozásom nem volt hiábavaló,
mert az általam a világ első öt legjobb programjainak tartott termékek
ismét bizonyítottak. (Önkényes rangsoromat - elsősorban az átlag
felhasználók szemével nézve a programokat - állítottam fel, jelentős
szerepet adva az elérhetőség - ár - teljesítmény aránynak) Ezek között
is az általam elsők közé sorolt VirusBuster - VBShield, és az Eset Software - és a NOD32 termékei
ismételten elérték a lap igen alapos tesztjei "program izzasztó" sora
után a 100% AWARD teljesítményt.
A VirusBuster magyar cég. Azt figyelembe véve, hogy az igen megtisztelő 100% Award címet immáron 10. alkalommal kapta meg - ezen belül az utolsó hetet egymás után sorozatban 14 hónap alatt, még a magyar sznoboknak is el kell fogadni, hogy van olyan termék, ami a világ élvonalába tartozik, kiváló minőségű, olcsó, és magyar.

A lap tesztelése minden alkalommal más disztribúción, operációs rendszeren történik. Az utolsó hat a következő volt: (idézve a lapból)

August 2004: NetWare
June 2004: Windows XP Professional
April 2004: Red Hat Linux 9
February 2004: Windows NT
November 2003: Windows 2003 Server
August 2003: Netware 6.0

Így elmondhatjuk, hogy a magyar VirusBuster termékei az utóbbi 14 hónapban a különféle Windows rendszereknek, a Linux (Red Hat) a NetWare rendszereknek teljes védelmet biztosítottak. Azokra vírust, vagy más, addig még ismeretlen rosszindulatú kódot (heurisztikájuk kiválósága miatt) nem engedtek feljutni, még az addig ismeretlen, nem analizált malware sem fertőzte a VBShield által védett rendszereket A termékeik ára igen kedvező, de e mellett engedményeik is vannak. Ide már csak egy kis mondat hiányzik: Gratulálunk, így tovább!!

A NOD32 Az Eset Software, a NOD32 antivirus fejlesztője (büszke lehet magára) szlovák "származású" (alapítású) amerikai (Coronado, CA) székhelyű cég. Magyar kirendeltsége van, ahol mindent készségesen elmondanak termékeikről, bemutatják azokat, melyeket ott meg is lehet rendelni, és hasonlóan a VirusBusterhez a licence, és a termék szinte azonnal a felhasználónál van. Most megszakítás nélkül 28. alkalommal kapták meg a kitüntető 100% Award címet.

Tehát 56 hónapja a termékeik által védett rendszerekre sem vírus, sem rosszindulatú ismeretlen kórokozó nem jutott fel. A termékek igen kedvező árúak, de e mellett jelentős árengedményekkel vehetik meg azokat. Termékeik folyamatos fejlesztése, a hibátlanságra való törekvésük, és rengeteg munka juttatta termékeiket a csúcsra, ahol úgy néz ki, hogy - bátran kimondom: a VirusBusterrel együtt - bérelt helyük van. Szintén csak egy kis mondat hiányzik: Gratulálunk, így tovább!!

A kedvező ár azt jelenti fogalmazatomban, hogy a mai viszonyok mellett egy kis spórolással egy - a számítógépet igen gyakran használó diák is megveheti az adott terméket...

Engedtessék meg, hogy az általam e körbe sorolt, és ajánlott antivírus programokat is megemlítsem: Kaspersky KAV, Norman FireBreak, CE eTrust AV, DialogueScience Dr.Web... Teljesítményük sokadik alkalommal szintén 100% Award - a termékek próbaverziója ingyenesen letölthető, és használható egy hónapig. Nekik is csak gratulálni lehet.

Geza Papp
Networksecurity and Virusanalyst

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50