Warburg Pincus: többségi tulajdon a FiberNetben

forrás Prim Online, 2004. augusztus 6. 11:24
A New York-i székhelyű Warburg Pincus magántőke-társaság többségi tulajdont szerzett a FiberNet Kommunikációs Rt.-ben. A tranzakció értéke mintegy 72 millió dollár.
Közép-Európa egyik első hitelből fedezett vállalatfelvásárlásához (LBO) a szükséges tranzakciós forrásokat a Raiffeisen Bank biztosította.

A Warburg Pincus a részesedést a kelet-közép-európai regionális magántőke alaptól, az ARGUS Capital Partners-től vásárolta meg.

A tranzakcióval kapcsolatban Feuer András, a FiberNet Kommunikációs Rt. vezérigazgatója elmondta: "Az öt évvel ezelőtti cégalapítás óta a FiberNet életciklusának új szakaszához ért. Örülünk, hogy a jövőben egy olyan globális magántőke-társasággal dolgozhatunk együtt, mint a médiabefektetések területén komoly tapasztalatokkal rendelkező Warburg Pincus. Számos lehetőséget látunk magunk előtt, és bízunk benne, hogy a Warburg Pincus pénzügyi támogatásával felgyorsul a FiberNet növekedése. Örülünk, hogy az új fejlődési szakaszba lépő vállalatunk üzleti stratégiáját támogatja a Warburg Pincus, ezért nagy várakozással tekintünk jövendőbeli együttműködésünk elé."

A Warburg Pincus fejlettségi szinttől függetlenül induló, növekedési vagy érett fázisban lévő vállalatokba invesztál. A társaság jelenleg két alapból finanszírozza befektetéseit: az egyik a 2,5 milliárd dollár tőkével rendelkező Warburg Pincus International Partners LP, a másik az 5,3 milliárd dollár tőkével rendelkező Warburg Pincus Private Equity VIII LP. A két alap együtt Európa egyik legnagyobb magántőke állományát kezelik. 1997 óta a Warburg Pincus mintegy 270 millió dollár értékben fektetett be Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Oroszországban, olyan iparágakba, mint a gyógyszeripar, média, telekommunikáció és informatika.

1970 óta a Warburg Pincus mintegy 70 médiaipari és a médiával kapcsolatos befektetést hajtott végre, amelyek együttes értéke eléri 2.2 milliárd dollárt. Európai médiabefektetési portfóliójában található a Comcast UK Cable Partners, a London Weekend Television, a Channel 5 Broadcasting, Aegis, valamint a Loyalty Management Group Ltd-t, és az orosz RBMH.
Kulcsszavak: Fibernet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50