Háromdimenziós Sharp-monitor hétköznapi felhasználóknak

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 10. 19:02
A Sharp amerikai részlege egy újfajta, a nagyközönségnek szánt, számítógépekhez való háromdimenziós lapos LCD monitort mutatott be.
Habár korábban már több, kevésbé ismert vállalat is kifejlesztett speciális, például orvosi, vagy tudományos célokra 3D megjelenítőket, a Sharp terméke lesz az első olyan a piacon, amelyet kifejezetten a hétköznapi felhasználóknak szánnak. A cég korábban már alkalmazott hasonló technológiát egyik tavaly bemutatott laptopjánál. A 15"-es Sharp LL-151-es lapos LCD monitor egy különleges réteg segítségével hozza létre a térhatású látványt, amelyet speciális szemüveg, vagy bármilyen más hasonló kiegészítő eszköz használata nélkül is élvezhetünk. Ráadásul a megjelenítő olyan képeket is képes háromdimenzióssá alakítani, amelyek nem ilyen eljárással készültek. Így a felhasználók a megfelelő szoftver és videokártya segítségével kétdimenziós digitális fényképeiket, illetve hagyományos DVD filmjeiket is térhatásban nézhetik meg. Ian Matthew, a Sharp 3D üzletágának fejlesztési igazgatója elmondta, hogy egyre több ilyen, kétdimenziós képeket térhatásúvá alakító szoftver van jelen a piacon. Emellett több gyártó, így az ATI és az Nvidia is fejleszt 3D csipeket, maga a Sharp pedig a Sonyval és a Sanyoval együttműködve további háromdimenziós alkalmazások kidolgozásán munkálkodik.

A várhatóan 1499 dollárba kerülő új Sharp 3D LCD monitor nemcsak álló-, és mozgóképek térhatású megjelenítéséhez lehet jó eszköz, hiszen az utóbbi időben növekvő számban kerülnek forgalomba háromdimenziós effektekkel ellátott számítógépes játékok is. A Sharp mellett korábban egyébként a Toshiba is bejelentette, hogy szintén 3D megjelenítőknél alkalmazható technológia kifejlesztésén dolgozik.
Kulcsszavak: LCD monitor 3D Sharp

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50