Új digitális televíziós technológiát fejlesztett ki a Sony

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 12. 21:01
A Sony bejelentette, hogy egy olyan új vezérlőcsipet fejlesztett ki digitális tv-készülékekhez, amelynek segítségével a nézők jobban kihasználhatják majd a nagyfelbontású digitális televíziózás nyújtotta előnyöket.
A DRC-MFv2 elnevezésű csip és a hozzá kapcsolódó technológia lehetővé teszi majd a tv-nézők számára, hogy ráközelítsenek a kép egyes részleteire, vagy éppen különféle irányokba elmozdítsák a perspektívát. A vezérlőcsippel felszerelt első tv-készülékeket a jövő héten mutatják be Japánban. Az új technológiát a Sony televíziós, és általában vett szórakoztató elektronikai részlegének nyereségesebbé tételére szeretné felhasználni. A japán cégnél a szórakoztató elektronika, és azon belül a televízió-gyártás mindig is húzóágazatnak számított, ám a lapos képernyős készülékek egyre erőteljesebb térhódításával párhuzamosan egy kissé lemaradtak ezen a területen.

Ennek ellensúlyozására az utóbbi időben felfuttatták LCD-alapú televízióik gyártását, a piacon beszerezhető LCD panelek korlátozott száma miatt pedig a versenytárs Samsung-gal közösen létrehoztak egy ezek előállítására szakosodott vegyes vállalatot, S-LCD néven. Ezzel nincsenek egyedül, ugyanis hasonló kooperáció megvalósítását tervezi a Hitachi, a Matsushita és a Toshiba is. Az LCD televíziók piaca különösen ígéretesnek tűnik: az iSuppli piackutató cég szerint a mostani 5% helyett 2008-ra a forgalomba kerülő tv-készülékek 18%-át fogják kitenni, úgy, hogy közben az eladásra kerülő összmennyiség is mintegy 20%-kal magasabb lesz.
Kulcsszavak: televízió Sony

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05